“Към момента изборният ден протича спокойно. Обиколих 5-6 секции и

...
“Към момента изборният ден протича спокойно. Обиколих 5-6 секции и
Коментари Харесай

Има оптимизъм. Надявам се избирателната активност да бъде висока

“Към момента изборният ден протича умерено. Обиколих 5-6 секции и аз самият съумях да гласоподавам. Навсякъде се съблюдава отдалеченост, употребяват се дезинфектанти. Всички маски са сложени вярно. Всичко върви в темп и се надявам на по-висока изборна интензивност ”, споделя кметът на община Кюстендил Петър Паунов .

Според него, немалка част от хората употребяват и машинното гласоподаване.

“Има оптимизъм. Надявам се и изборната интензивност да бъде висока, с цел да имаме законен избор и, несъмнено, гласът ни да бъде определящ през днешния ден ”, разяснява той.

По думите му часовете преди обед са комфортни за гласоподаване и това е причина за формираните опашки от чакащи. Ключовото обаче е, че се съблюдават всички противоепидемични ограничения и хората, както и участниците от СИК в гласуването, са спокойни.     

Това, съгласно него, би трябвало да продължи и през идващия ден, тъй като е нужен консенсус, с цел да преодолеем дружно провокациите. Въпреки мрачното време, в Кюстендил към момента не вали, което също е причина повече хора да излязат, с цел да подадат своя избор.

Чуйте целия диалог на Лили Големинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР