Към момента безжичното зареждане е предназначено предимно за смартфони, часовници

...
Към момента безжичното зареждане е предназначено предимно за смартфони, часовници
Коментари Харесай

Xiaomi намери начин да се отървем от кабелите завинаги

Към момента безжичното зареждане е предопределено най-вече за смарт телефони, часовници и аксесоари, като към момента съществува нуждата от непосредственост сред зарядното и съответното устройство.
 Xiaomi, безжичното зареждане от 80W и новият мощен коз на марката
От 0 до 100% за 19 минути - безжично

На кого е достижението

Много допустимо е обаче в близко бъдеще това изискване да отпадне, дружно с всички кабели, без значение дали приказваме за телефон, тв приемник или домашния ледник.

Тази седмица Xiaomi показа технология на име Mi Air Charge Technology, която прави тъкмо това - отстрани потребността от непосредственост сред устройствата и съществуването на проводник, и разпръсква електричен заряд изцяло безжично.
 Снимка 516112

Технологията на Xiaomi разрешава да зареждаме няколко устройства по едно и също време, без да употребяваме кабел или зарядно, като мощността, която доближава до всеки правоприемник, за момента е лимитирана до пет вата.

За реализирането на подобен вид зареждане Xiaomi разчита на устройство, оборудвано със 144 антени, излъчващи силата под формата на милиметрови талази, събрани в лъч.

Зарядната станция може сама да локализира джаджите, които имаме намерение да заредим, само че те също ще би трябвало да са оборудвани с дузина антени, способни да уловят и преобразуват сигнала.
 Снимка 516113

Компанията твърди, че мебелите и физическите трудности не пречат на сигнала да доближава до устройствата и не въздействат на количеството предадена сила.

Технологията фактически е впечатляваща, само че за момента незнайните фактори са повече, в сравнение с доказаните.

Ограничението за мощ от пет вата значи, че все още тя не е способна да предава заряд към по-взискателни джаджи, като тв приемник или кафе машина да вземем за пример, само че би могла да зареди дребни LED крушки или представители.
 Xiaomi, “черният лист “ на Съединени американски щати и за какво компанията попадна в него
Ще последва ли Xiaomi ориста на Huawei

И Xiaomi влиза в “черния лист ” на Съединени американски щати

В блог поста си Xiaomi също по този начин не упоменава по кое време и в действителност дали технологията ще доближи необятния пазар, което ни кара за момента да затаим мирис и да чакаме вести към развиването й.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР