Към днешна дата 14- дневната заболеваемост в Пловдив и област

...
Към днешна дата 14- дневната заболеваемост в Пловдив и област
Коментари Харесай

РЗИ очаква ръст на заразените в Пловдив

Към днешна дата 14- дневната заболеваемост в Пловдив и област е 293,67 на 100 000 население. 
РЗИ обаче чака повишение на броя на инфектираните през идващите дни. Само до обяд през днешния ден лабораториите са докладвали 156 нови случая, като за миналото денонощие те са 146.

Най- висока е заболеваемостта в  Пловдив град – 327 на 100 хиляди, следван от общините Брезово, Сопот и Хисар. Според доктор Милена Панайотова – шеф отдел „ Противоепидемичен надзор “ в пловдивската здравна ревизия, чака се за доста малко време случаите да се усилят поради бързото разпространяване на разновидността Омикрон. В момента половината от леглата в лечебните заведения са свободни. Хоспитализирани са 440 пациенти, като данните на РЗИ демонстрират, че 20 на 100 от дейните случаи на Covid-19 стигат до болница. На интензивно лекуване са 34 индивида.

От 31 декември до през днешния ден са регистрирани 12 смъртни случая, само че данните не са достоверни поради забавянето на информацията в почивните дни. В интервала са регистрирани и 512 нови случая на Covid-19 в региона. В болница се лекуват 62 пациенти, а на домашно лекуване са 450. 

Няма  новозаразени медици. В едно детско заведение е открит един позитивен случай.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР