Към 7 часа 2551 лица са се регистрирали за преброяване,

...
Към 7 часа 2551 лица са се регистрирали за преброяване,
Коментари Харесай

Сергей Цветарски: Има интерес към преброяването и над 1400 души вече са се преброили



„ Към 7 часа 2551 лица са се записали за броене , а над 1485 сполучливо са се преброили сполучливо електронно и са получили неповторимия код, откогато от нощес от 0.00 часа процесът започва “, сподели пред БНР Сергей Цветарски, ръководител на Национален статистически институт за старта на процеса.



" Има доста добър интерес към процеса , като се надяваме, че със събраните данни, които ще се върнат назад към нас, ще можем да реализираме едни по-добри политики в публичния живот. Не искахме да се подчертава в този развой върху това, че има санкции при отвод от пребровяне. Това е единствено мярка против тези, които умишлено пречат на този развой. И преди имаше санкции, въпреки и по-малки. Искаме да не толерираме несероизното отношение към този развой. Дори прочетох, че задачата на преброявнето била да се съберат пари посредством санкциите. Но това са дребни суми и това не е задачата ни ", разясни още Цветарски.

По думите му при преброяването не може да се пропуща нито един въпрос .

" Дали можем да излъжем - това може да се ревизира въпреки всичко, тъй като има заложени контроли към въпросите. Студентите могат да се преброят в мястото на образователното им заведение. Те могат още в този момент могат електронно да се преброят, а след 17 септември ще бъдат посетени от преброител . За гостите в едно семейство  - те попълня раздел " Временно присъстващи ", с цел да се обезпечи добър надзор и качествена информация, с цел да не се преброи двойно едно лице или пък въобще да не бъде преброено ", сподели още в " Преди всички " Сергей Цветарски.
" Общинските служби ще преборояват бездомниците и клошарите. Също не записваме дали едно жилище е законно или нелегално, а единствено положението му такова, каквото го откри преброителят ", сподели още специалистът.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР