Към 30 са вече настанените в Кюстендилска област бежанците от

...
Към 30 са вече настанените в Кюстендилска област бежанците от
Коментари Харесай

30-ина са вече бежанците от Украйна в Кюстендилска област

Към 30 са към този момент настанените в Кюстендилска област бежанците от войната в Украйна, споделиха админи.

Дупнишки фамилии приютиха към този миг 20 бежанци, бесарабски българи, измежду които и дете на година и 6 месеца. До на следващия ден се чака да дойде група от две дами с деца, едната от които е бременна, сподели представителят на Областната администрация Димитрина Симеонова.

За бременната жена ще бъде обезпечена безвъзмездна здравна и помощ от експерт, другата жена с дете деца ще бъде настанена в фамилии в града.

В регионалния град през уикенда пристигнали двама бежанци, съгласно мнения те са имали известни проблеми с настаняването. Майка с двете и деца момчета, към този момент е при приятелско семейство в близкото с. Соволяно, сподели кметът Пламен Илиев.

Семейство с две деца, на 5 и на 7 години, е настанено в детското ваканционно населено място „ Живей с обич “ в граничното с. Смоличано.

Най-много са бежанците от Украйна - към днешна дата са към 20, в Дупница. Днес брокерът на недвижими парцели Асен Кирилов, който координира дейностите по настаняване на бежанци в града,  ще има среща с общинското управление за оказване на подпомагане на увеличаващите са като брой бежанци в Дупница.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР