Калояново. Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от първа

...
Калояново. Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от първа
Коментари Харесай

Иван Влъчков ще стартира първи на Писта Хасково

Калояново. Иван Влъчков с Хонда Сивик ще започва от първа позиция в серия Туринг на Писта Хасково. Надпреварата се организира на трасето Дракон край Пловдив и е 5-и финален кръг от шампионата на Затворен маршрут.

За да си обезпечи короната за 6-а поредна година, Влъчков би трябвало да завоюва на Дракон, а сегашният водач в шампионата Стоил Неков (Хонда Сивик) да не е на 2-а позиция. Заявки за присъединяване в Туринг подадоха общо 15 водачи.

В първата сесия изискванията на трасето бяха много неприятни - мъгла и ниски температури. Затова множеството водачи не си даваха доста напън и достиженията не бяха съответстващи. Най-бърз бе Стоил Неков.

Във втората подготовка Иван даде цялата газ и смъкна незабавно до 1:04.235 мин. След това водачът на ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 записа още 2 бързи обиколки, само че те не бяха засечени поради проблем с транспондера на автомобила.

От втора позиция ще потегли Димитър Кондев с Рено Клио, който изостана на 0.6 сек от Влъчков. Трети се подреди Искрен Веселинов с Хонда Сивик, следван от Неков и Кольо Карастоянов също от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2, който кара с подготвителната кола на Влъчков.

" Не направих доста бързи обиколки, с цел да запазя ресурса на колата, съобщи Влъчков. - Излизаме за победа, като конкуренцията е доста мощна. Благодарим на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за поддръжката, както и на HTI България. "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР