Калоян Атанасов се окичи с бронз на световното първенство по

...
Калоян Атанасов се окичи с бронз на световното първенство по
Коментари Харесай

Калоян Атанасов с бронз на световното по плажна борба

Калоян Атанасов се окичи с бронз на международното състезание по плажна битка в Констанца (Румъния).

Младият национал взе оценката в конкуренцията до 17 година, като в дребния край при 70-килограмовите се наложи над представителя на домакините Едуард Ленард с 3:0, с което взе реванш за загубата от румънеца в групите (2:3).

Преди това българинът взе три победи – на старта тушира французина Енцо Гуйот, по-късно се наложи с 3:1 над Константин Модад (Румъния) и Жалидсон Мади (Франция), а в полуфиналите бе спрян от бъдещия първенец Васал Алиев (Азербайджан) – 0:3.

По-рано този сезон Атанасов ликува с европейската купа в зала на шампионата до 17 година, което също бе в Румъния, само че в Букурещ.

Останалите ни представители – Гюкан Хазим (80, 17 г.), както и Радомир Стоянов (80) и Сали Салиeв (над 90 кг) при 20-годишните, не съумяха да стигнат до оценките.

Старт на шампионата даде президентът на международната централа Ненад Лалович (Сърбия).

Днес и на следващия ден е конкуренцията при мъжете и дамите на шампионата от международните серии, още веднъж в Констанца.

България е показана от Миглена Селишка (50 кг), сребърна медалистка от първите международни плажни игри в Катар през 2019-а, Мими Христова, европейска шампионка в зала от 2020-а, която ще мери сили в категория до 70 кг. А в тежка категория над 70 кг ще излезе София Георгиева.

При мъжете ще бъдем показани от Илия Христов, бронзов медалист от Евро 2022 до 23 година, Димитър Ангелов (80), пети на Евро 2022 до 23 година, както и от Борислав Колев (70) и Георги Иванов (над 90 кг), трети на Евро 2022 до 20 година

Мъжете са водени от треньора Мирослав Колев, а дамите от Петър Касабов.

На шампионата има и двама български съдии - Деян Аврамов и Димитър Чифудов.

За призовите места спорят 121 състезатели от 19 страни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР