Каквото и да знаем за приятелството, колкото и да си

...
Каквото и да знаем за приятелството, колкото и да си
Коментари Харесай

Притча: Днес моят най-добър приятел ме удари!

Каквото и да знаем за другарството, колкото и да си мислим, че знаем по какъв начин да поддържаме връзка по този начин, че да запазим една такава връзка дълго време, все нещо става, което ни раздрусва.

Съществува една арабска алегория за другарството, от която можем да научим полезността и силата на това да имаш правилен сателит до себе си.

Решихме да си дадем мотив за размисъл над нея и да се научим да живеем и разбираме другарството, както би трябвало.

 t Instagram

А нас вас оставяме време - да се обадите на другар и да си дадете равносметка за взаимоотношенията, които имате. Нещо, което направихме и ние...

"В една остаряла арабска легенда се споделя за двама другари, които вървели през пустинята. По пътя сред двамата избухнал спор и единия зашлевил пестник на другия. Пострадалият, без да отрони нито дума, седнал и написал на пясъка:

"Днес моят най-хубав другар ме удари! "

 t Instagram

Продължили да вървят напред и не след дълго стигнали до един оазис. Решили да влязат в него да се изкъпят. Оскърбеният другар ненадейно почнал да се дави, само че в точния момент бил избавен от другаря си. Когато се посъвзел, сграбчил камата си и издълбал на един камък:

"Днес моят най-хубав другар ми избави живота! "

 t Instagram

Заинтригуван от видяното, приятелят му го попитал:

- Защо, след когато те нагрубих, ти писа на пясъка, а в този момент пишеш върху камък? "

Засмян, другарят му отвърнал:

- Когато някой добър другар ни засегне, би трябвало да напишем това на пясъка. За да могат вятърът на забравата и прошката бързо да го заличат от там. Но когато ни се случи нещо огромно и прелестно, би трябвало да го гравираме на камъка на Сърцето. От там никoй вятър не може да го изтрие... "

 t Instagram

Припомнете си още:
Притча за трите камъчета Притча за прошката Ако твоето предпочитание не се извършва, значи то още не е платено Притча за гнева Към злобата би трябвало да се отнасяме като към подарък
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР