Какво трябва да знаем при приготвянето на сместа за сгъстяване,

...
Какво трябва да знаем при приготвянето на сместа за сгъстяване,
Коментари Харесай

Тънкости при приготвянето на Ру – видове и начин на употреба

Какво би трябвало да знаем при приготвянето на сместа за втвърдяване, позната още като Ру? Ето тънкостите познати единствено на най-хубавите кулинари в света:

Ру е съставка на доста сосове, супи, кремове и др.  То се получава от комбинирането на краве масло, пшенично брашно или царевично брашно и / или царевично нишесте, мляко или други сгъстители, като да вземем за пример маргарин или растителни масла.

 Добави изложение

За да приготвите Ру би трябвало в дребна тенджера на слаб огън,  да стопите 40 грама масло. Свалете от огъня и прибавете 40 грама пресято брашно, смесете с разтопено масло благодарение на дървена лъжица и върнете на огъня.
Видове Ру
Продължителността на запържването на брашното дефинира цвета и вкусовите качества на Ру. Съществуват три разновидности – бял, златист и кафеникав.

Първият ру, който получаваме при смесването на брашното и маслото е белият. Той е и този, който се употребява за приготвянето на сос Бешамел. Златистият е втората степен на оцветяване, до момента в който кафеникавият е този, при който маслото и брашното доближават кафяв съвсем мъждив цвят

 Добави изложение

Ру има доста приложения в кухнята - сгъстява сосове и пюрета даже и в последния миг, като ги избавя, в случай че са прекомерно течни и е в основата на доста обичайни сосове, изключително от Франция.
ВИЖТЕ ОЩЕ:  Ру за печено
Кафявото ру е в основата на тъмни сосове и сосове за печено месо. Течността, която се прибавя в тези случаи постоянно е бульон от говеждо или други типове печено. Така се подготвя познатият на всички сос за печено.

За да си приготвите ру, можете да употребявате маргарин или зехтин, вместо масло. Бялото брашно можете да замените с царевично нишесте.
Можете също по този начин да го приготвите без  топлинна обработка, като смесите сухите съставки, а по-късно употребявате сместа за овкусяване и втвърдяване на супи. ВИЖТЕ ОЩЕ:  Японско ру
Японското ру, известно също като къри ру, е в основата на азиатските яхнии. Как се подготвя? Просто би трябвало да стопите 50-100 грама масло, без да го запържвате. Смесете с брашното както при класическото Ру. В този миг прибавете кърито и бульон по желание. Вече имате японско къри ру.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР