Какво ще се случи, ако учените знаят какво точно въздействие

...
Какво ще се случи, ако учените знаят какво точно въздействие
Коментари Харесай

Ново проучване: Има поне 18 съществуващи лекарства, които биха могли да помогнат срещу COVID-19

Какво ще се случи, в случай че учените знаят какво тъкмо влияние оказва вирусът SARS-CoV-2 вътре в белодробните ни кафези през първите няколко часа след заразяването? Могат ли да употребяват тази информация, с цел да намерят медикаменти, които биха нарушили процеса на репликация на вируса, преди да се разгърне изцяло? Откритието в тези изследвания, че няколко съществуващи препарата, утвърдени от Американската федерална организация за надзор на храните и медикаментите (FDA) - в това число някои, в началото предопределени за битка с рака - могат да спрат ковид, демонстрира, че отговорът е изрично да.
Екип от откриватели от Бостънския университет се впусна в търсене на отговор на тези въпроси в траяло месеци интердисциплинарно изследване, комбиниращо голям брой области на експертиза в региона на вирусологията, основаване на белодробна тъкан, получена от стволови кафези и надълбоко молекулярно секвениране.
 В Турция се хвалят: Открихме лекарство, което убива ковид за 60 секунди В Турция се хвалят: Открихме лекарство, което убива ковид за 60 секунди
В университета Улудаг в турския град Бурса е създаден спрей за нос, който може да убие ковид единствено за една минута. Това съобщав...
Какво сподели резултатът от това предизвикателно и значимо начинание? Екипът на Бостънския университет разкри най-изчерпателната карта досега на всички молекулярни процеси, които се задействат в белодробните кафези при започване на коронавирусната зараза. Те също по този начин откриха, че има най-малко 18 съществуващи, утвърдени от FDA (Агенцията по храни и медикаменти на САЩ) медикаменти, които евентуално биха могли да бъдат преназначени за битка с инфекциите на COVID-19 малко откакто човек се болести. Експериментално 5 от тези медикаменти понижават разпространяването на ковид в човешките белодробни кафези с повече от 90 %. Откритията им бяха оповестени неотдавна в научното списание Molecular Cell.
Сега сътрудници от университетски институции и промишлеността от целия свят са в контакт с екипа по отношение на идващите стъпки, а точно прекосяване от лабораторни към клинични проучвания.
" Това, което прави това проучване извънредно, е, че разгледахме доста ранни времеви точки [на инфекция], единствено един час откакто вирусът заразява белодробните кафези. Беше плашещо да се види, че вирусът към този момент стартира да поврежда клетките на подобен ранен стадий от инфекцията “, споделя Елке Мюлбергер, вирусолог и един от старшите откриватели. Тя има опит в работата с някои от най-смъртоносните вируси в света като Ебола и този на Марбург.
" Най-поразителният аспект е какъв брой молекулни пътища са наранени от вируса ", споделя Андрю Емили, различен от старшите откриватели. " Вирусът прави цялостно ремоделиране на белодробните кафези – необикновено е в каква степен вирусът ръководи клетките, които заразява. "
 Един от основателите на Новичок направи лекарство против COVID-19 Един от основателите на " Новичок " направи лекарство против COVID-19
Един от учените, който стои зад основаването на нервно-паралитичното вещество " Новичок " - Леонид Ринк, има намерение да пусне на пазара ле...
Екипът отглежда лабораторно човешки белодробни кафези, по-точно белодробните въздушни торбички - алвеоли. Алвеолите нормално е мъчно да бъдат отгледани или да се извлекат непосредствено от пациентите за проучвателен цели. Ето за какво в други лаборатории доста проучвания върху ковид досега разчитат на потреблението на по-лесно налични видове кафези, като бъбречни кафези от маймуни. Проблемът е, че бъбречните кафези на маймуните не реагират по същия метод на коронавирусната зараза, както белодробните кафези на хората, което ги прави неприятен модел за проучване на вируса. Каквито и познания и заключения да се извлекат от тях, не могат да се трансфорат елементарно в клинично значими открития за лекуване на хора.
В друго скорошно изследване, изследователският екип удостовери, че съществуващите медикаменти " Ремдесивир " и " Камостат " са ефикасни в битката с вируса, макар че нито едното, нито другото не е съвършено решение за преодоляване на възпалението, породено от COVID-19. " Ремдесивир ", необятно употребен антивирусен препарат, към този момент се употребява клинично при пациенти с ковид. Но въз основа на констатациите от новото изследване, че вирусът нанася съществено увреждане на клетките в границите на часове, предизвиквайки инфектиране, откривателите споделят, че евентуално няма доста, което антивирусните медикаменти като " Ремдесивир " могат да създадат, откакто инфекцията е напреднала до степен, в която някой би трябвало да бъде подложен на О2 в реанимация. „ Даването на Ремдезивир не може да избави животи, в случай че заболяването към този момент е напреднала “, декларира Андрю Емили, различен от откривателите.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР