Какво се случва в правителството - туширане на общественото или

...
Какво се случва в правителството - туширане на общественото или
Коментари Харесай

Има ли основание за оставката на социалния министър - говорят експертите

Какво се случва в държавното управление - туширане на публичното или на политическото напрежение беше поисканата и подадена оставка на обществения министър Бисер Петков? Темата в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разясниха икономистите Мика Зайкова и Аркади Шарков.

Аркади Шарков: Има задоволително насъбрано напрежение в сферата, само че логиката на дейности не следва да бъде такава. По-скоро оставката е една палеативна грижа за проблемите, които тлеят 20 години обратно.Мика Зайкова: Не знам какво си е мислил министър председателят, само че аз персонално мисля, че това е изпускане на напрежението. Само че, министър председателят натисна неверния клапан. Бисер Петков е може би единственият министър, който си е на мястото, тъй като е експерт. Той е извънредно образован, диалогичен, който може да приказва с причини.
Има доста основни неща, които би трябвало да бъдат осъществени в сферата, да вземем за пример казусът с болничните, безапелационен е Шарков.
Аркади Шарков: Тази промяна беше пусната от по-долните равнища, с цел да се ревизира публичното въодушевление.
9-10% от болничните са краткосрочни и против тях роптаят работодателите, счита икономистът.
Мика Зайкова: Политическата отговорност се поема от министъра, само че когато той реши.
Не може да бъдат правени промени без преди този момент да е осъществена оценка на въздействието, добави Мика Зайкова.

Вижте целия диалог във видеото!
 Социалният министър подаде оставка след искане на премиера Бойко Борисов Социалният министър подаде оставка след искане на премиера Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов изиска и одобри оставката на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. Това написа в публично прессъобщение до медии...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР