Какво се случва в мозъка, когато сънуваме? Когато сънуваме, нашата

...
Какво се случва в мозъка, когато сънуваме? Когато сънуваме, нашата
Коментари Харесай

Какво се случва в мозъка, когато сънуваме?

Какво се случва в мозъка, когато сънуваме? Когато сънуваме, нашата креативност се включва, можем самоуверено да пресъздаваме това, което бихме желали. Сънищата способстват за развиването на мисленето, което е належащо за ексцентрични решения на проблеми и генериране на забавни хрумвания.

Съществуват много проучвания за това по какъв начин сънищата оказват помощ за трениране на паметта. Когато човек сънува, на физиологично равнище чувството за тревога понижава и може да му стане по-ясно какво в действителност желае. По този метод една фантазия може да се трансформира в цел, да стимулира и да даде сила.

За какво да сънуваме и по какъв начин да сънуваме?

Много книги са написани за метода, по който да сънуваме вярно. Основната част от разпоредбите се свеждат до това, че е значимо да опознаем по-добре себе си, тъй че фантазията да е самостоятелна, да отразява същинските потребности на индивида, а не стандарт, натрапен от обществото. Тези неща оказват помощ на хората да схванат по-добре мислите си и да намерят нови способи за решение на проблемите.

Изключително значимо е, когато сънувате, освен да си представяте съвършената картина, само че и да мислите за компликациите, които би трябвало да бъдат преодолени по пътя. Това ще ви помогне да не се разочаровате и да не си създавате непостижими цели. Реализмът на сънищата е доста значим аршин, би трябвало да можете да си визиите това, за което мечтаете, по отношение на вашата действителност, с метода, по който живеете в този момент, с това, което към този момент имате в живота си.

Отделайте особено време за сънуване. То може да бъде 10-15 минути или повече, само че до момента в който сънувате, не забравяйте за действителния си живот.

Какво сочат последните изследвания?

„ Остра вълнова пулсация “. Това е комплицираният термин, който учените употребяват, с цел да назоват процеса на съчетание на картини от предишното. Това се случва по време на сън или сънища.

Учените на образеца на мишки изследвали интензивността на невроните в избрана част на мозъка. Тази част се назовава зъбчат гирус на хипокампуса. В нея те забелязали прояви по време на прехода от сън, сънища към бодърстване. Това значи, че по време на сън или сънуване цялата информация минава на назад във времето, само че денталният гирус ни връща в действителността.

Защо това е значимо? Първо, оказва помощ да се разбере по-добре действието на асоциативната памет. Например даден тон се асоциира с обещано деяние и го подтиква към него.

Така, откакто сме чули звука на светофара, ние тръгваме, макар че не всеки път подвигаме очи към неговата светлина. Второ, прекосяването от едно положение в друго е потребно за разбирането на такива разстройства като посттравматичния стресов синдром и заболяването на Алцхаймер.

Източник: actualno

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР