Какво се случва седмица след ареста на бившия премиер Бойко

...
Какво се случва седмица след ареста на бившия премиер Бойко
Коментари Харесай

Адв. Людмил Рангелов: Причините за ареста на Борисов не са правни, а чисто политически

Какво се случва седмица след ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов и неговите доближени? Продължава ли войната сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи? Независимо ли е обвиняването в България и какъв брой вижда и съди Темида? Чувството за безотговорност и презумпцията за непорочност.

Коментар по тематиката направи в предаването " Законът и Темида " адв. Людмил Рангелов, специалист по наказателно право:

" Публичната информация, която непрекъснато ни залива, рефлексите на събитията са толкоз доста, че човек мъчно може да си даде сметка какъв брой са дълбоки. Самите дейности по задържането компрометираха уредниците, тъй като чисто формалните нарушавания бяха прекомерно доста, с цел да се получи действително някакъв резултат . Като се стартира, че изкуствено вкараха изискването " необходимост ", с цел да проведат претърсванията, изземванията и разпитите на някои очевидци, като минем през некомпетентния орган, който ги извърши, и стигнем до всъщност голословното задържане за 24 часа на лицата .

Ако приказваме за изнудване, като за желанието на проверяващите да се повдигне обвиняване тъкмо за такова закононарушение, то е ясно, че изнудването е осъществявано от хора, които имат качеството на министър-председател към оня миг, и надлежно осъществяваните закононарушения могат да бъдат разследвани само и единствено от следовател .

Моето мнение е, че господин Борисов е избрал да уточни като съображение за своя арест това, че ГЕРБ е склонен да се окаже военна помощ за Украйна, тъй като доста добре знае, че по този начин би получил поддръжка и схващане и от външни интернационалните фактори . Най-вероятно действителната причина не е такава. Вероятно господин Рашков и господин Петков, които поемаха обществени обещания, че битката с корупцията ще бъде безпощадна и на най-високите равнища, предвид на приключването на 100-те дни от встъпването на държавното управление в служба, с цел да могат да покажат пред обществото един доста гръмък резултат . Ефектните резултати обаче се приготвят постепенно, мъчно, с мисъл и с доста прелиминарен разбор на вероятните неточности, на допустимо ненадейно развиване на обстановката – всичко това беше пропуснато и направено преждевременно и компрометираха едно досъдебно произвеждане, което би могло да се развие по различен метод. 

Очевидно аргументите за ареста не са били чисто в действителност правни, а мощно политически. Не мога да правя оценка каква тъкмо политическа цел са преследвали, само че проличава, че тя господства над всички други цели . "

Според адв. Рангелов с тези дейности сме се отдалечили от спазването на върховенството на закона. Той се притеснява, че с този неуспех доста повече се лимитира опцията за събиране на съществени доказателства. " Но нищо не е затворено, досъдебното произвеждане продължава, уповавам се да се намерят съществени хора, които да работят интелигентно, стимулирано и мъдро, и да имат нюх към доказателствата, с цел да стартира действителната битка с корупционните практики у нас. "

Юридическият специалист е безапелационен, че би трябвало да се постави завършек на това щедро обществено разискване на досъдебни производства и изобщо на наказателни производства – " нито жителите получават някаква справедлива информация, нито такова прекомерно говорене оказва помощ против битката с престъпността. "

Какъв отзив ще даде коментарът, че арестите са противозаконни и държавното управление се пробва да унищожи опозицията в България, на евродепутатите от ЕНП във връзка задържането на Борисов, за подправените вести и езика на омразата, за нужните дейности при условия на необходимост, за грешките и нарушаванията на органите на Министерство на вътрешните работи, за отношението на Прокуратурата по този случай, и дали има война сред тези институции, може ли Прокуратурата да разпитва Божков онлайн и при какви условия – чуйте повече от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР