Какво се случва с язовирите, предадени от общините на държавата

...
Какво се случва с язовирите, предадени от общините на държавата
Коментари Харесай

Какво се случва с язовирите, предадени от общините на държавата

Какво се случва с язовирите, предадени от общините на страната за тяхното по-добро стопанисване и ръководство ? Повод да отворим тази тематика е съответен сигнал от поданици на гоцеделчевското село Борово, които се оплакаха, че от две години язовир " Сушица “, от който се напояват земеделските земи в региона е без капка вода. само че пък се радват на напоителни обещания за бърз ремонт на водоема, който още не е почнал.

" От две години сигнализирам пред кметове, държавни институции и медии, че язовирът ни е празен . Всъщност водата от него беше източена с обяснението, че би трябвало да се направи незабавен ремонт. Докато чакаме това да се случи, теренът се трансформира в морава, скоро и дървета ще поникнат “. Това акцентира пред БНР Костадин Катранджиев от село Борово.

В народен мащаб трансферираните от общините към страната язовири са близо 500, на фона на близо 1800 заявки на локалните управляващи. За тях дава отговор Държавното дружество за ръководство и стопанисване на язовирите, в чийто актив към този момент са 547 уреди.

От тях са ремонтирани 11 като за 10 Дирекция " Национален строителен надзор " твърди, че ремонтите са противозаконни.

" По проблемите с язовирите се работи интензивно и колегията е добре наясно с тези проблеми ". Това разясни в изявление за предаването проф. Димитър Кисляков учител в УАСГ :

" Трябва да се разграничат техническото положение на оборудванията и въпреки това административните проблеми . По техническото положение нещата са общо взето ясни, до момента в който в административната област има още нерешени въпроси и по тях се работи ".
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Кети Тренчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР