Какво се случи до този час? Парламентът отхвърли кандидатурата на неврохирурга

...
Какво се случи до този час?
Парламентът отхвърли кандидатурата на неврохирурга
Коментари Харесай

Сега на ход е „Промяната“. Очаквате ли правителство с втория мандат?

Какво се случи до този час?

Парламентът отхвърли кандидатурата на неврохирурга проф. Николай Габровски за министър председател, номиниран от ГЕРБ-СДС. Така не се стигна до приемане на структурата на държавното управление и състава на Министерския съвет. 228 депутати се записаха за съвещанието. " За " гласоподаваха 113 народни представители, а " срещу " 125.

Черен лешояд е погубен от бракониери край Харманли, оповестиха от Българското сдружение за отбрана на птиците. Това е следващ случай, при който птица от заплашен тип става жертва на бракониери, а до в този момент няма глобени за тези случаи. Черният лешояд е една от освободените в природата през ноември птици. Тя е от програмата за възобновяване на типа в Източните Родопи, изпълнявана от Българско сдружение за отбрана на птиците, Фондация " По-диви Родопи " и испанска природозащитна организация.

Заподозряната в корупция в интерес на Катар някогашна заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли през днешния ден би трябвало да застане пред съд в Брюксел дружно с другите трима арестувани, оповестява " ПолИтико ". Изданието добавя, че през вчерашния ден са били запечатани и 10 офиса на Европарламента в Страсбург във връзка със абсурда. Арестуваният някогашен евродепутат Пиер Антонио Панцери е упрекнат в напън върху сътрудниците си освен в интерес на Катар, само че и на Мароко, като се подозира, че е вземал пари и от двете страни за задачата.

Аржентина е първият финалист на Световното състезание по футбол след класическа победа с 3:0 над Хърватия. Лионел Меси поведе родината си към финала с гол от дузпа в 34-ата минута, а пет по-късно Хулиан Алварес вкара втори гол. Отново Алварес през втората част оформи крайното 3:0, с което Аржентина за шести път в своята история ще играе в най-важния мач в света на футбола. До момента " гаучосите " имат три провали, последното от които преди осем години от Германия, както и две трофеи, последната от които през 1986-а. Сега Меси и компания чакат един всред Франция и Мароко, които довечера ще дефинират втория финалист. А успеха отприщи същинска полуда в Бенос Айрес, където стотици хиляди излязоха по улиците на града. Всичко съществени площади и булеварди бяха изпълнени с хора, които честват и мечтаят, че в неделя вечер могат да видят родината си още веднъж на върха.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?  

До минус 29 градуса са паднали температурите в Северните елементи на Съединените щати. До какво докара това, чуйте в обедните Podcast вести. 

А какво ще кажете за това?

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР