Какво правим, когато сме в лошо настроение? Вглъбяваме се в

...
Какво правим, когато сме в лошо настроение? Вглъбяваме се в
Коментари Харесай

Хайде, по-ведро - с тези техники ще си оправите настроението за минути

Какво вършим, когато сме в неприятно въодушевление? Вглъбяваме се в мрачните мисли, сядаме пред тв приемника с купа сладолед... Или може да опитаме нещо по-полезно, с цел да подобрим настроението си бързо.

Според учени от Университета на Айова, има лесен метод да създадем това, стига да имаме предпочитание, пишат от ABC Fact.

Когато вършим положително на другите хора, тревогата ни понижава и настроението ни се усъвършенства, споделя професорът по логика на психиката Дъглас Джентил. Според психолозите съществуват и други елементарни способи за повишение на оптимизма и положителното въодушевление. Ето някои от тях:

Музика

Експертите считат, че музиката е едно от най-хубавите медикаменти, които да оказват помощ да се отървем от неприятното въодушевление. Като се има предвид другите усети, можем да кажем, че всяка музика, която ни харесва, ни оказва помощ да повдигнем настроението си. Освен това, в случай че пеем, резултатът се усилва.

Танци

Танците са продължението на слушането на музиката. Ако слушаме музика, пеем и танцуваме, тогава сигурно си осигуряваме позитивна сила. 

Почистване

Ако се захванем да почистим малко в дома си или на работния плот, това ще отвлече мислите ни, ще ни донесе чувство за ред, непорочност и ще усъвършенства настроението ни и ще почувствате прилив на позитивни страсти.

Положително отношение

Каквато и да е обстановката, в която се намираме, дано се опитаме да мислим за положителната страна на нещата, да се убедим, че всичко ще бъде наред, да останем оптимисти. Освен че настроението ни ще се усъвършенства, ще увеличим и възможностите за възстановяване на самата обстановка. 

Говорете за казуса

Според специалисти, говоренето с приятелите и фамилията доста успокоява положението на мозъка. Дори в случай че няма никой в близост, можем просто да изкажем на глас казуса, с цел да почувстваме облекчение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР