Какво ни очаква - редовен кабинет или трети за година

...
Какво ни очаква - редовен кабинет или трети за година
Коментари Харесай

Анализатори: Третият мандат за кабинет е обречен на неуспех

Какво ни чака - постоянен кабинет или трети за година парламентарни избори? Опит да отговорят на този въпрос в „ Лице в лице “ пробваха да дадат политологът Слави Василев и журналистът Петко Георгиев.

„ Връчването на мандата на Българска социалистическа партия беше най-логичния избор на президента Радев. Дали тя е партията с най-големите шансове (да направи правителство), не съм доста сигурен, тъй като възможностите на всички партии на митинга са идентични и клонят към нула поради позицията на „ ИТН “, съобщи Василев.
Снимка: btvnovinite.bg
Единственият късмет за поврат е Слави Трифонов да промени курса си и да направи „ внезапен завой “, а другият вид е да затвърди позицията си и да каже, че всички останали са отговорни, с цел да активизира електората си за нови избори и той е по-вероятен, счита политологът.

Връчването на мандата на Българска социалистическа партия „ авансово го обрича на крах “ и „ форсира “ отиването към нови избори, тъй като „ облекчава избора на главните играчи “, счита и Петко Георгиев.
Снимка: btvnovinite.bg
Според него би трябвало да се реши опция ли е или заплаха да се сформира държавно управление, което ще лежи на плаващи болшинства. Важно е да има болшинство, което да реализира правосъдна промяна, а такова няма.

Плаващите болшинства са късмет за парламентаризма и при тях изплува истината по разнообразни въпроси, по тази причина не би трябвало да се приказва отрицателно за тях, счита Слави Вaсилев.

Петко Георгиев означи, че пред всички партии, които ще вземат участие в диалози за държавно управление стои алтернативата дали да заложат, че в идващия парламент ще бъдат по-представени или ще понесат углавен избор за това, че не са съставили държавно управление. Битката е да се види в очите на обществото кой ще наподобява отговорен за несъставяне на държавно управление. Затова " Демократина България " евентуално ще беседват с Българска социалистическа партия, само че няма да има резултат.

Според журналиста тази партия, която успее да издигне кандидат-президент, който да отиде на балотаж с Румен Радев, ще бъде първа политическа мощ в идващия парламент.

Докато Слави Василев застъпи тезата за обособени избори за парламент и президент, както е заложено при развиване демокрации, то Петко Георгиев разяснява, че това е изтезание за гласоподавателите и е по добре вотът да е две в едно.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР