Какви са причините за климатичната криза? Как трайните промени на

...
Какви са причините за климатичната криза? Как трайните промени на
Коментари Харесай

National Geographic представя „Преди потопа“

Какви са аргументите за климатичната рецесия? Как трайните промени на температурите опустошават нашата планета? Можем ли да създадем нещо, преди да е прекомерно късно? Холивудският артист Леонардо ди Каприо търси отговори на тези въпроси във кино лентата на National Geographic Channel „ Преди потопа “ („ Before the Flood ”). Световната телевизионна премиера ще бъде на 30 октомври (неделя) от 20:55 ч. в 171 страни.

Филмът показва неоспорими доказателства за задълбочаването на климатичната рецесия, която предизвиква необратими вреди върху девствени територии, форсира изгубването на разнообразни типове и нарушава салдото на екосистемите. „ Преди потопа “ обаче показва освен признаците, само че и решенията – демонстрира какво можем да създадем като общество, с цел да спасим планетата.

Освен един от продуцентите на кино лентата, носителят на „ Оскар “ Леонардо ди Каприо е и главно настоящо лице. Като екоактивист и Посланик на Организация на обединените нации по въпросите на мира и климатичните промени, артистът изследва колапса на планетата. Междувременно той беседва за казуса със международни водачи, измежду които американският президент Барак Обама, някогашният държавен глава на Съединени американски щати Бил Клинтън, държавният секретар Джон Кери, генералният секретар на Организация на обединените нации Бан Ки Мун, изпълнителният шеф на SpaceX, Tesla Motors и ръководител на SolarCity Илон Мъск  и Папа Франциск. Пред камерата застават също откриватели от НАСА, природозащитници, учени и екоактивисти. Всички те дават своите прагматични хрумвания какво може да бъде направено през днешния ден и в бъдеще, с цел да превърнем икономическите и политически системи в безвредни за околната среда институции.  

„ Промяната на климата е фундаментална опасност за нашата планета “, споделя Леонардо ди Каприо. „ Ние би трябвало да действаме като групов глас и да пожелаваме незабавни дейности. Оцеляването ни зависи от нашата интензивност. Документалният филм „ Преди потопа “ демонстрира решенията на казуса преди информацията да бъде изкривена, както нормално се случва, от финансовите ползи на производителите на горива “, добавя артистът.

„ Искате ли да знаете какъв брой огромна щета сме предизвикали на нашата планета и какъв брой доста време ни би трябвало, с цел да намерим решение, преди екосистемата да загине? Повече не можем да си затваряме очите пред казуса и да се надяваме да се позволи от самосебе си “, прибавя режисьорът на продукцията и притежател на „ Оскар “ Фишър Стивънс. „ Надявам се този филм да ни подейства като тревога и да разберем, че ориста ни ще бъде необратима, в случай че се провалим. В навечерието на едни от най-важните избори на нашето време се надявам продукцията освен да образова феновете за опасността, пред която сме изправени, само че и да накара гласоподавателите в Съединени американски щати да схванат какъв брой е значима ролята им тази есен “, прибавя той.

„ National Geographic по традиция въодушевява хората да се грижат за планетата “, споделя Кортни Монро, изпълнителен шеф на National Geographic Global Networks.  „ Днес, в разгара на една рецесия, която никой не може да отхвърли, а точно смяната на климата, ние сме виновни да вдъхновим хората да предприeмат нужните дейности. Не се колебая, че световното въздействие на нашия бранд, комбинирано със пристрастеността на Леонардо ди Каприо по казуса и извънредно увлекателния метод на описване на Фишър Стивънс, ще изведат тази сериозна тематика на напред във времето както в никакъв случай до момента ”, безапелационна е Монро.

Филмът е продукция на RatPac Documentary Films, Appian Way и Insurgent Media. Продуциран е от Леонардо ди Каприо, Брет Ратнър, Фишър Стивънс, Джеймс Пакър, Дженифър Дейвидсън и Тревър Давидоски. Изпълнителен продуцент е холивудската легенда Мартин Скорсезе. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР