Какви са причините Вашият малък любопитко се е сдобил с

...
Какви са причините Вашият малък любопитко се е сдобил с
Коментари Харесай

Неприличните думи и малкото дете

Какви са аргументите

Вашият дребен любопитко се е сдобил с ново умеене, нещо, което е друго и затова доста вълнуващо. Много постоянно първата хула на детето се появява в резултат на подражателство. Възможно е детето да ви е чуло, когато ругаете различен водач, който ви е лишил преимуществото на пътя и в този момент то повтаря чутото от задната седалка. Най-добрият метод да се справите с това държание е като го игнорирате, до момента в който детето загуби интерес. Ако детето е мощно заинтригувано и не стопира, ще би трябвало да си признаете, че не е трябвало да казвате това(едно нормално " оп " би било по-добре) и да се опитате да отвлечете вниманието му с ария или приказка.
Малчуганът може да е чул неприятните думички и от света отвън у дома. Много евентуално е най-хубавото му приятелче в градината преди малко да е разширило речника си и за по-забавно да е споделило новите думички с детето ви.
Друга опция е инцидентно вашето дете да е чуло грубият език от малкия екран.

Какво да вършиме

1. Запазете каменно изражение
Първият път, когато детето ви каже хула или употребява неприлична дума, би трябвало да се постараете да не се изсмеете, защото малчуганът ще одобри това държание за отличен претекст да продължи още веднъж и още веднъж. Гледайте на това държание като на сериозен опит от страна на детето: " Чух дума или израз, която останалите хора употребяват понякога, дано забележим какво се случва, в случай че аз я кажа ". Когато детето е доста малко идеалният метод да обсеби възрасния е като го накара да се засмее, като го ядоса или разстрои. Каквато и измислена неприлична дума да каже детето, пробвайте да не се смеете. Най-добрият отговор на сходно държание е като не му обръщате внимание.

2. Поставете граници
Ако въпреки всичко двегодишното ви дете прекалява с ругатните, ще се наложи да му поставите граници. Много е значимо да методите умерено, без непотребни нерви и викове, другояче при всеки случай на ваше експлоадиране, ще напомните на детето за голямата му власт над вас. Дайте на детето да разбере, че не бихте желали да чувате сходен недодялан език във вашия дом или когато детето е други хора.

3. Не позволявайте детето да реализира своето чрез ругаенето
Ако детето ругае, тъй като желае нещо, не му угаждайте. Не е добра концепция да кажете на детето, че не се е държало добре, само че все пак ще му купите сладолед.

4. Научете детето си на почитание
Няма с нищо да помогне на детето си,ако му позволявате да отвръща на епитетите, отправени от други деца. Това държание единствено ще му донесе неприятности – в учебно заведение, на детската площадка, а и в никой случай не прави положително усещане. Обяснете на детето си, че в случай че наскърбява другите деца, то наранява възприятията им.

5. Внимавайте какво говорите самите вие
Със сигурност разпоредбите за детско държание и това на възрастните са разнообразни, само че в случай че детето ви всекидневно чува обидни думи в инцидентни диалози, ще бъде доста по-трудно да го убедите, че сходно държание е недопустимо. Детето ще се чуди за какво разпоредбите би трябвало да важат за него, а за другите не. Знайте, че детето ви е като гъба: то попива всичко, което чува и вижда, и има голямо предпочитание да показа с останалите, без значение дали е положително или неприятно.

Автор: Теодора Василева, Българска школа по психоанализа

Източник сътрудник: Българска школа по психоанализа
Снимки: observer.com, huffingtonpost.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР