Какви са правата на пътниците при закъснял или отменен полет

...
Какви са правата на пътниците при закъснял или отменен полет
Коментари Харесай

Какви са правата ни при закъснял или отменен полет?

Какви са правата на пасажерите при просрочен или анулиран полет - препоръки в " Денят стартира " даде Соня Спасова от Европейски потребителски център.

Пътниците с изключение на права имат и отговорности, напомни тя, те би трябвало да ревизират статуса на полета, преди да потеглят към летището. Трябва да тръгнат готови и в указаното от летището време.

" Някои летища упорстват това да стане не два часа, както е общоприето напоследък, а по-скоро три и повече, с цел да може да се преминат инспекциите умерено ", означи Соня Спасова.

При закъснения на полет над 2 часа, съгласно Регламент 261 самолетната компания е задължена да обезпечи грижи - храна, питиета, може да се наложи даже и нощувка, както и транспорт от летището до хотела и назад.

Ако това не се случи и на пасажерите се наложи да си купят сами храна и питиета, да пазят касовите бележки и всевъзможен тип платежни документи, с цел да моигат по-късно да претендират тези разноски пред самолетната компания.

" Няма разлика дали самолетната компания е нискотарифна или не, те всички попадат в обсега на законодателството ", съобщи Соня Спасова.

Добър вид е и обезпечаване, което оферират самолетните компании при закупуването на билет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР