Какви промени настъпват в съвременното производство на електроенергия в България?“

...
Какви промени настъпват в съвременното производство на електроенергия в България?“
Коментари Харесай

МОН обяви темата на матурата по география и икономика

„ Какви промени настъпват в актуалното произвеждане на електрическа енергия в България ? “ Това беше въпросът, на който отговаряха 260 зрелостници на днешната матура по желание по география и стопанска система от общообразователна подготовка, заяви МОН. Те трябваше да формулират теза с причини въз основата на къс текст за провокациите пред производството на сила в нашата страна, която е подвластна от импорт на първични материали, има нужда от повишение на енергийната успеваемост и понижаване на замърсяването на околната среда. Бяха предоставени и статистически данни за конфигурираните мощности в България.
 
В изпита бяха включени 20 задания с избираем отговор , 10 - със свободен отговор и 2 - за локализиране на географски обекти .

Над 500 дванадесетокласници избраха спомагателна матура по британски език в четири разнообразни равнища. Задачите за равнища А2, В1, В1.1 изискваха писане на имейл и разказвателен текст по опорни точки . За равнище В2.1 зрелостниците трябваше да напишат публично писмо и есе по три опорни точки. 

В 14:00 часа стартират д опълнителните държавни зрелостни изпити по седем редки езика, география и стопанска система и британски език, изучавани като профилиращи предмети.

Матурите по избор ще продължат до 1 юни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР