„Каква по-добра гаранция, че политиците наистина се грижат за бъдещето

...
„Каква по-добра гаранция, че политиците наистина се грижат за бъдещето
Коментари Харесай

Д-р Андреева: Искрено се надявам, че политиците този път ще се погрижат за детското здравеопазване

„ Каква по-добра гаранция, че политиците в действителност се грижат за бъдещето на страната ни, от това да се погрижат за детското опазване на здравето. Искрено се надявам, че това скоро ще бъде реалност. “ Това сподели в ефира на bTV Радио доктор Таня Андреева, експерт по педиатрия и детска ревматология и някогашен народен представител от „ Демократична България “. Тя разяснява построяването на Национална детска болница и целите пред новия кабинет в областта на опазването на здравето.

Your browser does not support the audio element.

По думите й страната ни е закъсняла доста с фокуса върху детското опазване на здравето, само че се надява, че в този момент нещата ще тръгнат в друга посока.

„ Това е следващата година на очаквания да имаме положително начало за Националната детска болница “, добави Андреева.

Педиатърът разяснява предлагането на Министерството на здравеопазването детската болница да бъде издигната в двора на Университетската болница „ Лозенец “.

„ Той е в паркова среда, заобиколен от дървета. Самият парк е доста прекрасен и теренът е значителен. В София доста мъчно се намира толкоз огромен терен, който да е заобиколен отвред с дървета. Знаем, че парковата среда е доста предразполагаща към възобновяване, изключително в детска възраст. Там има и доста положителни отзивчиви благоприятни условия “, сподели Андреева.

Според Плана за възобновяване на територията на болница „ Лозенец “ ще бъде построен и център за протонна терапия. „ Той ще бъде неповторим за Източна Европа и ще сътвори едни прелестни и модерни условия за терапия на деца и младежи с онкохематологични болести. В бъдеще се надявам, с изключение на една съвременна нова постройка за Националната детска болница, там да имаме и един отличен център за онкохематологични болести и трансплантации “, добави лекарят.

Д-р Андреева отхвърли да изрази изрично мнение по въпроса със сливането на Специализираната болница за детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ и болница „ Лозенец “, тъй като към момента няма конкретика по какъв начин това може да се случи: „ Дали решението е положително, или не, аз няма по какъв начин да кажа, тъй като не съм видяла подробния разбор “.

Според нея другите съществени цели пред новия състав на Министерството на здравеопазването би трябвало да са оправянето с Коронавирус рецесията, прекъсването на кражбите в здравната сфера и фокус върху профилактиката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР