Каква е реакцията на младите хора в Европа и Русия

...
Каква е реакцията на младите хора в Европа и Русия
Коментари Харесай

Войната - как мислят младите

Каква е реакцията на младежите в Европа и Русия по отношение на военните дейности в Украйна?

Темата разяснява в “Нашият ден “ Милена Статева , лекар по социология, обществен психолог:

“Според “Индипендънт “ две трети от младежите споделят страховете си от международна война.

Във Франция младите сред 18 и 25 години са свръхзагрижени към войната, изключително след интервала на Covid, в този момент войната запълва  всички вести .

Младите са изложени през обществените врежи на брутални картини от спора. Изведнъж ни връхлетя една война, за която не бяхме готови в мозъка си. Те живеят в свят, в който солидарността е водеща и грижата е приоритет. “



Новите генерации

“Бих разграничила младежите, родени след 80-те години на ХХ в. и тези, родени преди самото начало ХХI в.

Първата група са т.нар “милениали “ , те се стремят да основат позитивна смяна в своите общности. Това са хора, за които не може да се каже, че са израсли отвън катаклизми, дори в противен случай.

Те употребяват обществени медии, изкуство, локални организации, корпорации и така нататък и постоянно се оформят като водачи, намерили изобретателни способи да се оправят с проблемите.

Техните деца обаче, т. нар “поколението Z “, които са родени цифрови, са склонни да живеят по-бавно от своите прародители. Те не са толкоз шумни в опитите си да трансформират света.

Те са по-възпитани и образовани, само че също по този начин и уплашено и депресирано потомство, спрямо предходните. Може би, тъй като са видели неуспехите на милениалите. “



Темата разяснява и в “Нашият ден “  Константин Сапатупов , студент по социология:

“Решили сме да организираме събития, посредством които да събираме хора в асамблеи. Ще виждам да има и функции като модератор, които подсигуряват, че се съблюдават положителните нрави.

Вървим в някаква продуктивна посока, в генериране на хрумвания за това по какъв начин може да се реализира възпирането на войната от елементарни хора. Стремим се и към малко лечебен резултат.

Самите обществени мрежи провокират някакви настроения в един миг. Алгоритъмът на Facebook зарежда наличието, което ти се демонстрира, на началната страница . Това е логаритъм, който ти демонстрира персонализирано наличие. В момента всички имат разнообразни източници и се намират на някаква част от спектъра. “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР