Както всички останали хора, децата също се ядосват понякога. Малките

...
Както всички останали хора, децата също се ядосват понякога. Малките
Коментари Харесай

6 начина да накарате ядосаното си дете да се успокои

Както всички останали хора, децата също се ядосват от време на време. Малките деца обаче не знаят по какъв начин да изтърван парата и могат да бъдат в действителност доста ядосани. И в тези обстановки, множеството майки не знаят по какъв начин да реагират. Как да накарате детето си да изрази гнева си по позитивен метод? Трябва да намерите верния метод към детето си. Ще ви предложим 6 тактики да се справите с яростно дете:

Преди да ви дадем няколко чудесни съвета, ето 3 неща, които би трябвало да знаете, в случай че желаете тези техники да проработят:

Говорете им, когато са спокойни

Не чакайте детето да бъде в действителност доста ядосано, с цел да поговорите с него. Трябва да говорите за възприятията му непрекъснато. Емоционалната просветеност е значима.

Демонстрирайте самите трикове

Ядосани сте? Не забравяйте, че детето ви гледа. Покажете на детето, че можете да се контролирате, с цел да може да се научи и то да се управлява. Не забравяйте, че децата се учат на всичко от родителите си.

Напомняйте, напомняйте, напомняйте

Ако детето ви се ядоса и не помни да приложи триковете, които сте му посочили, припомнете му. Ако не спирате да повтаряте тези неща, в последна сметка ще ги научи.

Ето ги и тактиките:

1. Обратно преброяване за утешение

Наистина е мъчно човек да се управлява, когато е сърдит, с цел да не се развика, само че е значимо да научите детето да си дава малко време да се успокои, преди да избухне. Обратното преброяване е един страховит метод за утешение в най-разгорещения миг.

2. Искане на прегръдка

Обяснете на детето, че е добре да желае прегръдка, когато е в действителност ядосано. Може да ви наподобява необичайно, само че в действителност работи. Една прегръдка може да накара всеки да се усеща по-добре. Обикновено сега на прегръдката детето рухва и стартира да плаче. Разбира се, никоя майка не обича да вижда детето си да плаче, само че това е един неагресивен метод да покаже страстите си.

3. Тиха активност

Да се пробвате да обяснявате нещо на детето, когато е най-ядосано, е безусловно безсмислено. Когато забележите, че е ядосано, насочете го към някаква тиха активност, като четене на книга или редене на пъзел. Оставете детето да се занимава с това, което сте му дали и няколко минути по-късно отидете да видите какво е ситуацията. Ще се изненадате какъв брой по-спокойно ще бъде. Насърчавайте детето да прави спокойни действия, с цел да се научи да бъде умерено.

4. Пейте ария

Когато детето ви е доста ядосано, насърчете го да пее някаква къса песничка или мелодия. Трудно е да пееш " Twinkle Twinkle Little Star " и да бъдеш сърдит...

5. Изкарайте гнева на открито

Всеки човек желае да счупи или удари нещо, когато е в действителност сърдит. Дайте му някаква топка или възглавница, която да удари. Всеки би трябвало да освобождава гнева понякога, даже децата.

6. Разговор

Насърчавайте детето да споделя неща, като " Аз усещам... " или " Ядосан съм ". Вербализацията на страстите е здравословна.

Станете частот Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР