Както всички барабанисти, Steve Reich понякога изпитва желание да избие

...
Както всички барабанисти, Steve Reich понякога изпитва желание да избие
Коментари Харесай

Композиторът Стив Райх: „Какво искам? Искам музиката да се свири“

Както всички барабанисти, Steve Reich от време на време изпитва предпочитание да избие темп върху плота на масата. Но Райх също е композитор — мнозина го считат за най-великия жив композитор — с голяма умствена библиотека от песни, които той може в даден миг по време на диалог ненадейно да стартира да пее, тананика или вокализира по някакъв метод.

По време на нашия обяд той си тананика имитация или две от „ Frère Jacques “. Той пее текст от поп ария, написана от майка му през 50-те години. Той пее част от хорово произведение от 12-ти век. В един миг той се пробва да имитира звука на френска валдхорна, имитирайки звука на слон. На различен, той пресъздава бас линията от соул класиката на Junior Walker “Shotgun ”. Той пее, тъй като това е най-прекият метод да се изясни една музикална идея - само че и просто тъй като музиката е толкоз дълбока част от него.

„ Просто слушаш музиката и я обичаш “, споделя той. „ Той отива някъде вътре в теб и избухва нежелателен. Това ви е повлияло на органично равнище....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР