Както винаги, при нас мерките са силно закъснели. Очаквам надвишена

...
Както винаги, при нас мерките са силно закъснели. Очаквам надвишена
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: Ваксина, поставена на здрав човек, означава, че той няма да влезе в болница или да почине

Както постоянно, при нас ограниченията са мощно закъснели. Очаквам надвишена смъртност, сходна на тази от есента, та даже и по-голяма. Ваксина, сложена на здрав човек, значи, че той няма да влезе в болница или да почине.
Това съобщи в предаването математикът Лъчезар Томов, разяснявайки стягането на ограниченията за преодоляване на в България.
" Първо, самото население всеобщо не има вяра, че има вирус. Второ, има връзка в медиите на престижи, които приказват неща, които са ненаучни и недоказани - няма данни за това, което приказват, само че убеждават. Така прекалено много хора не се пазят. От друга страна са лимитираните средства на страната да работи и фактът, че през лятото не се засилва тя да усили потенциала на РЗИ-та, както и да е подготвена със тактика за тестване, която да дава отговор на сходно затваряне. Всичко това демонстрира, че ограниченията са закъснели, само че нужни, тъй като можеха още повече да закъснеят ", разяснява Томов.
" Единствено имунизацията сега натиска вируса да мутира. Когато вирусът се развъжда доста, той има доста по-голям късмет да мутира, а когато има напън поради ваксини, той да мутира, тъй като вирусът не може да го преодолее, комбинацията от ново размножаване и напън поради разновидност, може да докара до нов вид, който да е по-лош от предходните разновидности ", изясни математикът. По думите му по този начин може да се сътвори български вид и да влезем по неприятен метод в международната вирусология. " Това е риск, който не трябва да се подценява - неконтролируемо нарастване по време на имунизация е неприятна концепция ", изясни специалистът. Той е уверен, че епидемията е по-лоша от война, защото при епидемията не може да има помирение. " Има две положения: или вирусът бива изпъден посредством ваксини, или имате непрекъснати цикли на заразяване ", сподели Томов.
" Всяка една сложена ваксина при здрав човек, който по-късно се пази седем-десет дни, това значи един човек, който по никакъв метод няма да влезе в болница и да почине. Всяка сложена ваксина ни доближава към края на епидемията ", съобщи Лъчезар Томов. " Вкъщи всички мои рискови хора са имунизирани с AstraZeneca. От позиция на това да се защищити живот и да няма тежко боледуване, AstraZeneca e изцяло равностойна ваксина на Moderna и Pfizer ", посочи математикът.
Целия диалог с Лъчезар Томов гледайте по-късно във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР