Както видяхме от последното ревю на новите Radeon RX 5700

...
Както видяхме от последното ревю на новите Radeon RX 5700
Коментари Харесай

Шефът на AMD обеща високопроизводителни Navi видеокарти

Както видяхме от последното ревю на новите Radeon RX 5700 и 5700 XT, тези карти в действителност оферират много положително съответствие цена/производителност, само че все пак най-високият сегмент остана " зелена " зона, най-малко към този момент. И до момента в който има доста клюки за още модели RDNA (Navi), които да заменят Polaris архитектурата (предимно RX580 и 570 картите), става известно, че ще се появят и модели във високия клас.

Лиза Су, CEO на AMD, беше запитана от сътрудници по време на финансовия отчет на компанията за второто тримесечие на 2019-а по отношение на високопроизводителни разновидности на NAVI 7-нанометровите видеокарти. Тя не предложи конректни елементи, само че удостовери, че Radeon RX 5700 серията не е върхът на AMD в графичната продуктивност.

" Задавате добър въпрос. Бих споделила, че те са на път (високопроизводителните Navi модели). Можете да очаквате богато портфолио от модели в 7-нанометровия произвоствен развой, с изключение на продуктите, които сме оповестили публично ".

Има ли от какво да се тормози Nvidia и RTX 2080 Super? Предстои да разберем. Super добавката при 2080 не беше толкоз " супер ", колкото при двата по-ниски модела (2070 Super и 2060 Super), които компанията пусна в отговор на RX 5700 от AMD. Ако погледнем към предходната архитектура на " аления " лагер - GCN, то последните модели имаха до 64 изчислителни единици. Новата RDNA в моделите RX 5700 XT разполага с 40, което дава опция за скалиране и стартиране на по-мощни модели. Ако Navi има капацитет да надмине това GCN ограничаване от 64 единици, евентуално AMD ще може да конкурира даже RTX 2080 Ti. Това обаче е към момента в зоната на спекулациите.

 Шефът на AMD даде обещание високопроизводителни Navi видеокарти
Разбира се, би трябвало да погледнем и от другата страна на монетата. Докато RDNA архитектурата направи чудесни неща за графичните карти на AMD (излекува ги от заболяванията висока температура и лакомия), компанията няма кой знае каква история що се отнася до топ модели видеокарти през последните години. Коментарите на Лиза Су не дават и никаква информация по кое време можем да чакаме тези най-мощни Navi карти. Предходната генерация високопроизводителни Vega карти закъсня съществено и не съумя да отговори на очакванита (зеленият лагер продължи да държи козовете в най-горния сегмент - 1080 Ti към момента държи продуктивност, а също и цена, в случай че можете да си я намерите).

След всичко написано обаче, има аргументи за сдържан оптимизъм - AMD набраха много инерция в последните месеци с Ryzen 3 процесорите и Radeon RX 5700, което може да се окаже и началото на огромната смяна. Връщането на AMD в горния ешелон при видеокартите ще е чудесна вест за елементарния консуматор и ще даде на Nvidia малко храна за размисъл (както и съображение да смъкна цените). Като цяло се задават вълнуващи времена за всички хардуерни запалянковци!
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР