Както вече знаете, Николай Малинов, председател на сдружение Русофили“, беше

...
Както вече знаете, Николай Малинов, председател на сдружение Русофили“, беше
Коментари Харесай

Николай Малинов е получавал указания и пари от руснаци, казва ДАНС

Както към този момент знаете, Николай Малинов, ръководител на съдружие „ Русофили “, беше задържан и упрекнат в шпионаж и слагане в услуга на непозната страна, заяви ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев по време на чуването му в Народното събрание, представен от БГНЕС.

„ Схемата за пране на пари се е употребява за трансфер на финансови средства от съветски жител, който е началник на непозната организация общество „ Двуглав орел “. Този непознат жител е имал ползи в разнообразни области и с ползи в публичния и политическия живот в страната. Според данните, с които разполагаме, посредством построената скица са се финансирали мероприятия, които директно засягат националната сигурност в страната. Чуждите жители, ръководители на двете засечени по случая организации, обществено са заявили, че водят хибридна война против Запада. Единият от тях е включен в санкционните описи на Съединени американски щати и Европейски Съюз във връзка на неговите дейности, ориентирани против териториалната целокупност на Украйна, а другият е някогашен кадрови чиновник с висок сан на разузнаване на непозната страна ”, добави Георгиев.

“Относно непознатите жители е добита информация, че развиват взаимна активност и работят координирано. ДАНС е събрало информация, че Малинов е работил взаимно с двамата руснаци, неведнъж е пътувал до Русия, с цел да организира срещи с тях, получавал е задания от тях, а в някои случаи – и финансови средства. Разследващите са получили и данни, че Малинов е изготвил докладна бележка на съветски език, в която е разказана нуждата от геополитическа преориентация на България, както е известният на всички „ Проект България “. В същата докладна се предлага да се организират редица мероприятия, свързани с избрани дейности в областта на вътрешнополитическият живот, публични аспекти и медии, които да доведат до такава смяна в политиката на страната. Това, написа в докладната, е обвързвано с реализирането на „ Проект България “ и е обвързвано с неговата икономическа основа. В документа се показва, че следва да бъде обезпечена и финансова страна на плана, като следва да се получават активи за повече от половин милиард евро, което да се извърши безплатно от Константин Малофеев “, заяви още Георгиев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР