Както вече знаете, ние, Момичетата от града, се присъединяваме към

...
Както вече знаете, ние, Момичетата от града, се присъединяваме към
Коментари Харесай

Петя Пандулева-Биковска: Всички жени са красиви, когато се чувстват добре в кожата си

Както към този момент знаете, ние, Момичетата от града, се причисляваме към акция на Dove  " Моята хубост. Това съм Аз! ", сложила си за цел да вдъхнови дамите да видят себе си в огледалото като красива, смела и уверена персона, да им даде самочувствие да вървят с високо вдигната глава и да ги насърчи да споделят " не " на непознатото мнение. Миналата седмица стартирахме една интересна поредица, отдадена на известни български девойки, приели посланието на акцията за своя задача и идея. Днешният ни въодушевяващ образец е едно лъчезарно момиче. Тя се споделя Петя и е създател на блога PetPanda. Вижте какво показа с нас Петя за същинската стойност на хубостта и за своя път към нея.

Какво те накара да се присъединиш към световната акция на Dove " Моята хубост. Това съм Аз! "?

Аз съм почитател на Dove. Не единствено на продуктите им, само че и на посланието, което те промотират от години – че хубостта е в нас самите без значение от цвета на кожата, косата, килограмите, формите или възрастта. Дълбоко в себе си имам вяра, че всички дами са красиви, когато се усещат добре в кожата си, когато се грижат за себе си и когато се обичат.



За теб хубостта е...?

Beauty is in the eye of the beholder. Красотата като такава е друга за всеки. За мен хубостта е в душата на човек, в това какъв брой си добър, какъв брой си благ, какъв брой си ненагледен. Защото и най-направената и красива жена е празна черупка, в случай че е единствено и само това. Тя много елементарно може да бъде смачкана и отнесена на прахуляк от вятъра на живота.



Какво най-често пречи на една жена да се усеща красива?

Според мен има два фактора, които пречат на една жена да се усеща красива – какво споделят другите за нея и какво тя е определила за красиво сама за себе си.

Аз персонално се въздействам от мнението на близките, без значение какъв брой самоуверена наподобявам. Случвало ми се е в миг, в който се усещам красива, някой, който не ме познава, да разяснява отрицателно по какъв начин наподобявам и това мигновено да ме смачка и да изпари възприятието ми за хубост. Но в такива моменти би трябвало да се обърна във вътрешността в себе си и да осъзная, че аз се усещам красива и добре, тъй като аз по този начин желая, аз по този начин съм решила и за мен това е значимо.



Никога не съм изглеждала като всички останали и ми лиши извънредно дълго време от живота да се заобичам такава, каквото съм – да не желая права коса, а да одобрявам къдриците си, да не желая по-малък нос или по-малко дупе, да не желая да съм по-висока, в сравнение с съм, да се усещам добре в личната си кожа, вместо да желая да съм в кожата на някой различен. Това изисква време и старания, само че съгласно мен е по-важно от това какво споделят останалите за вас. Всяка жена би трябвало да разпалва личния си пламък, а не да чака някой различен да й дава въздух.

Какво е твоето обръщение към всички девойки по пътя им към хубостта, увереността и самочувствието?

Да си намерят role models, които наподобяват на тях. В момента има толкоз доста разнообразни блогърки и модели, които са вдъхновяващи. Прекрасно е да виждаш сполучливи хора, които наподобяват на теб, а не да искаш да се промениш, с цел да приличаш на някой различен. 



С поддръжката на Dove
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР