Както вчера първо GlasNews.bg съобщи, 17-годишен ученик от България остана

...
Както вчера първо GlasNews.bg съобщи, 17-годишен ученик от България остана
Коментари Харесай

Момчето, оставено само на летище във Франкфурт, вече е при семейството си

Както през вчерашния ден първо GlasNews.bg заяви, 17-годишен възпитаник от България остана безусловно самичък на летището във Франкфурт, Германия, откакто загуби документите си, а учителите и останалите деца са траяли екскурзията си към Париж без него.

За потресаващия случай стана ясно от майката на момчето. В обществените мрежи тя търси помощ и разновидности по какъв начин детето й да се прибере без документи и да не остане без заслон до тогава.

Сашка Сугарева, майката на младежа, даде първи и специфичен коментар по тематиката за GlasNews.bg. От нея научаваме, че синът й към този момент се е прибрал при фамилията си и е добре. Шокиращо обаче е, че никой от учителите, организиращи и пътуващи с учениците, не е потърсил нито майката, нито момчето. Директорът на гимназията, в която младежът учи, и туроператорската организация са разбрали за казуса точно от майката, на тях също никой нищо не е споделил.

Директорът на гимназията категорично е забранил екскурзии

" Директорът категорично е забранил екскурзии, само че без негово познание такава е проведена. Той беше слисан, когато го уведомих, отнесе се извънредно отговорно, дружелюбно и човешки за разлика от уредниците - учители. Същите не престават да звънят на сина ми да му се оплакват какъв брой са обезпокоени ", показа Сашка Сугарева за GlasNews.bg.

В контракта е било упоменато, че екскурзията е туристическо пътешестване за деца и възпитаници, а в това време имало 10 възрастни на въпросната екскурзия, твърди майката. " Едната е специалист по приобщаващо обучение в РУО - Кюстендил, познава и има контакти с бащата на детето, само че и тя досега не се е свързала с нас. Същата експертка е със фамилията си - щерка и брачен партньор. Преди това работеше в Агенция Закрила на детето. Чудя се по какъв начин ли е постъпвала с родители и деца в потребност и с проблеми. "



Атанас Иванов

Сашка Сугарева недоумява по какъв начин дете може да бъде оставено единствено на най-голямото летище в Европа

" Недоумявам по какъв начин възрастни, родители, учители, не им трепна никакъв майчински инстинкт и човешки, да вземат по-адекватно решение и да не оставят единствено дете на най-голямото летище в Европа? Не можаха ли просто да поддържат и дадат кураж на един образован юноша ", прибавя Сашка.

Все отново младежът е съумял да се оправи с ужасяващата обстановка безусловно самичък, а от консулството във Франкфурт са поздравили фамилията му за възпитанието, което е получил от тях. " От консулството във Франкфурт през вчерашния ден ни поздравиха за възпитанието му и споделиха да се гордеем с него, това е умозаключение от диалог, извършен с него по телефона ", споделя майката на Атанас.

Благодарности от майката

" Бих желала да благодаря на всички дами от групата " Майки на младежи " във Facebook, които помогнаха, като ми дадоха скъпи препоръки и контакти на друга група и консулството. Подкрепяха и окуражаваха от самото начало. А пък за българите, живеещи в Германия, нямам думи, с които да благодаря. Те звъняха на мен и на него да го питат от какво има потребност, предлагаха да му носят храна и вода на летището, да го вземат у дома, да го успокояват, разведряват. Прекрасни хора, които не познаваме. "

Учителите към момента не са се свързали със фамилията и към този миг. " Това ми е значимо да се знае, тъй като толкоз хора откликнаха безапелационно и безусловно. А учителите се отнесоха безхаберно, безконтролно, безобразно, цялостно безучастие и абдикация ", безапелационна е майката.



Сашка Сугарева - майката на Атанас
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР