Както в световен мащаб, така и в някои страни от

...
Както в световен мащаб, така и в някои страни от
Коментари Харесай

ЕП: Стига сте били жените в извънредното положение

Както в международен мащаб, по този начин и в някои страни от Европейски Съюз се оповестява, че случаите на домашно принуждение са нарастнали с една трета през седмицата след въвеждане на изключителното състояние. Жените, живеещи в среда на принуждение, се постанова да си стоят вкъщи с насилника си за по-дълги интервали от време. Поради това им е доста мъчно да се обадят на горещи линии за помощ, защото причинителят постоянно е в близост, заяви пресслужбата на Европарламента.

Във връзка с тези условия Евелин Регнер (С&Д, Австрия), ръководител на Комисията на Екологичен потенциал по правата на дамите и равенството сред половете (FEMM), съобщи: „ Тези дни и идните седмици са изключително рискови за дамите. Всички сме изправени пред съществени психически провокации заради изолираност или карантина, само че дамите, а от време на време и децата, живеещи в условия на принуждение, са изправени пред изключително уморителен стрес тест. Ето за какво в този момент би трябвало да обърнем изключително внимание на този въпрос и да разтеглим нашите дейности за прекъсване на насилието над дами “.

„ Няма да оставим дамите на Европа без помощ. “

„ Призовавам всички страни в Европейски Съюз да се заемат с този проблем и да дават интензивно информация къде и по какъв начин засегнатите могат да получат помощ. Това също би трябвало да включва лесни способи за контакт и сигнализиране на полицията, като текстови известия или онлайн чатове, както и потреблението на кодови думи при контакт с лекари или фармацевти. Също по този начин би трябвало да бъдат предоставени повече места в центровете за отбрана от принуждение и спешните центрове за дами. Когато е допустимо, Европейски Съюз би трябвало да поддържа финансово ограниченията на страните членки, както и да им оказва помощ при акции за увеличение на осведомеността “, добави тя.

„ Пандемията от COVID-19 извънредно мощно акцентира неравенството сред половете. Както демонстрират данните на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, 70% от работната мощ в опазването на здравето са дами, огромна част от неплатените обществени грижи се правят от дами и идната икономическа рецесия ще засегне доста по-силно дамите. Наша задача е да помогнем за укрепването на физическото и психическото здраве на дамите и тяхната икономическа самостоятелност след рецесията с COVID-19. Категорично няма да оставим дамите на Европа без помощ “, заключи тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР