Както съобщихме, миналата седмица Скарлет Йохансон заведе дело срещу Disney

...
Както съобщихме, миналата седмица Скарлет Йохансон заведе дело срещу Disney
Коментари Харесай

Звезди се редят на опашка да съдят Disney

Както съобщихме, предходната седмица Скарлет Йохансон заведе дело против Disney поради излизането на „ Черната вдовица “ на стрийминг платформата Disney+ по едно и също време с стартирането на кино лентата в киносалоните. Това беше очевидно нарушение на контракта на звездата. Изглежда, че може да последват и още съдебни дела по същите аргументи.

Матю Белони, някогашен редактор на „ Холивуд Рипортър “, заяви, „ Чувам, че Ема Стоун също обмисля да съди Disney заради кино лентата си „ Круела “, който излиза на Disney+.

Информацията му предполага, че и Емили Блънт също може да предприеме правосъдни действия след стартирането на „ Круиз в джунглата “. Той споделя, „ ще бъде изключително мъчно да се оправим с Disney, само че и други създатели чакали някой почитан да проговори за обстановката, а и много хора стоят зад Йохансон и я поддържат.

Адвокатът на Йохансон, Джон Берлински, съобщи: „ Не е загадка, че в този момент, когато киносалоните са към този момент отворени, Disney използват Covid-19 като предлог, с цел да пускат филми като „ Черната вдовица “ директно в Disney+, да увеличат абонатите си и по този метод да вдигнат цената на акциите на компанията. Но игнорирането на договорите на актьорите, виновни за триумфа на филмите, нарушава техните права и чакаме с неспокойствие да потвърдим това в съда. Това сигурно няма да е последният случай, когато талантите на Холивуд се опълчват на Disney и дават ясно да се разбере, че за каквато и да се представя компанията, тя има законово обвързване да съблюдава договорите си.

Делото е изключително тъжно и тревожно заради безчувственото неуважение към ужасяващите и продължителни световни последствия от пандемията COVID-19. Disney изцяло съблюдава контракта на госпожа Йохансон и също така,  излизането на Black Widow на Disney Plus с Premier Access доста усъвършенства способността й да печели спомагателна отплата в допълнение към 20 милиона $, които е получила до момента. "

Има информации, че Кевин Файги, шефът на „ Марвел “ е сърдит на Disney за начина, по който пуснаха „ Черната вдовица “, а сътрудникът на Йохансон критикува  Disney поради коментара им в отговор на съдебния иск: 

„ Искам да се обърна към изказването на Disney, издадено в отговор на делото, заведено против тях от нашия клиент Скарлет Йохансон. Те нахално и подправено упрекнаха г -жа Йохансон, че е нечувствителна към световната пандемия от Коронавирус, в опит да я накарат да наподобява такава, каквато ние знаем, че не е. 

Скарлет е била сътрудник на Disney в девет кино лентата, които са донесли милиарди на Disney и на акционерите ѝ. Компанията разкри в изказването си за пресата и заплатата ѝ сякаш успехът ѝ като артист и бизнесдама е нещо, от което би трябвало да се срами.  Скарлет е извънредно горда от работата, от която тя, както и всички артисти, сценяристи, режисьори, продуценти и креативният екип на Marvel са част от повече от десетилетие.

Този иск е заведен вследствие на решението на Disney умишлено да наруши контракта на Скарлет. Те съвсем умишлено са преместили потока от доходи и облаги от нея към компанията Disney+, оставяйки творческите и финансовите сътрудници отвън новото си уравнение. Това е — чисто и просто “.

Докато Скарлет Йохансон съди Дисни, коментатори в Холивуд означават, че мълчанието на Робърт Дауни-младши, Марк Ръфало, Крис Еванс приказва доста. Все още няма изказване в поддръжка на Скарлет Йохансон от нейните сътрудници звезди-отмъстители от филмовата вселена на „ Марвел “.  Може би евентуално продължаващата им връзка с Disney за предстоящи проекти на „ Марвел “ ги кара да не желаят да обидят медийния колос? Впрочем, за разлика от Емили Блънт, Дуейн Джонсън - Скалата, с който играят дружно в „ Круиз в джунглата “, към този момент разгласи, че няма желание да съди Disney  

Все отново може да се твърди, че казусът на Йохансон е надалеч по -сериозен от елементарните обвинявания. Той хвърля и нова светлина върху това по какъв начин жените в Холивуд, колкото и да са известни, към момента поучават по-малко пари от своите сътрудници мъже.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР