Както по-рано обеща, Intel направи редизайн на Xeon и Core

...
Както по-рано обеща, Intel направи редизайн на Xeon и Core
Коментари Харесай

Intel променя процесорите си от осмо поколение, за да се справи с Meltdown и Spectre



Както по-рано даде обещание, Intel направи редизайн на Xeon и Core процесорите си от осма генерация , с цел да понижи риска от офанзиви през уязвимостите Meltdown и Spectre. Хардуерните промени в архитектурата допълват пуснатите до този миг софтуерни пачове, а обещанието от изпълнителния шеф на Intel Браян Крзанич е, че с този ход компанията е защитила 100% от всички свои процесори, създадени през последните пет години .

Хардуерният пач стопира офанзиви през уязвимостта Spectre вид 2 и Meltdown вид 3 , а с цел да бъдат чиповете изцяло предпазени от другите разновидности, е нужна инсталацията и на софтуерните ремонти. Според Крзанич новите процесори на компанията ще имат спомагателен пласт отбрана, под формата на стена сред приложенията и потребителите, които ги извършват.

Тези промени ще се появят първо при Xeon Cascade Lake процесорите и осмата генерация Core чипове във втората половина на 2018-а . Intel не споделят дали и по какъв начин тези хардуерни промени ще се отразят на продуктивността на системите, само че Крзанич съобщи, че " преди тези артикули да се появят на пазара, компанията ще направи всичко, с цел да бъде сигурна в съществуването на спомагателната продуктивност, която потребителите чакат ".

Intel беше остро подложена на критика, че омаловажава проблемите, свързани с Meltdown и Spectre, изключително при първичното обществено оповестяване на тези уязвимости. В момента компанията е обект на 30 правосъдни каузи , свързани с тези пропуски в сигурността на хардуера.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР