Както каза един известен художник, човек става възрастен, когато в

...
Както каза един известен художник, човек става възрастен, когато в
Коментари Харесай

Лечение със сода

Както сподели един прочут художник, човек става възрастен, когато в магазина към този момент не купува чипс и кола, а сода, сол и самун

Но в случай че се чудите дали познатата на всички сода е потребна, това значи, че желаете да останете млади и здрави допустимо най-дълго.

Само мързеливите не са чували за изгодите от содата за самун за хората. Смята се, че това чудотворно средство може да отстрани доста неприятни признаци – да не приказваме за обстоятелството, че содата сякаш може да се бори с наднорменото тегло и редица болести.

Наистина, има доста известни аргументи, заради които содата е потребна

Въпреки това, съдейки по резултатите от доста проучвания, не си коства да разчитате на него при решаването на съществени проблеми. И изключително – практикувайте лекуване със сода.

Содата като лечебно средство, е известна от древността

За първи път лечебните й свойства разказва римският доктор Дйоскорид през I в.пр.н.е. Тогава содата е добивана от содени езера и редки минерали, по тази причина коствала скъпо. И едвам през XVIII в., когато стартират да я вършат по неестествен път, тя получава необятно приложение в националната медицина.

ПРИ ХРЕМА

В чаша топла преварена вода сипете 1 ч.л. сол и щипка сода. С помощта на спринцовка промийте и двете ноздри, като се стараете да задържате по 5 – 10 сек. течността във всяка ноздра. Процедурата се прави по 2 пъти на ден.

ПРИ КИСЕЛИНИ В СТОМАХА

Разтворете 1/2 ч.л. сода в 1/2 ч.ч. хладка преварена вода и изпийте на два приема с период 20 – 30 минути.

Разтворете сока на половин лимон в 1 ч.ч. преварена вода, прибавете 1/3 ч.л. сода и изпийте на дребни глътки.

ПРИ ПОДАГРА

Вземете по 1 с.л. сода, суха горчица и мед, разбъркайте добре и наложете кашицата на пълен пласт на болните пръсти, като авансово сте киснали краката в гореща солена вода. Увийте в полиетилен и превържете с бинт. Компресите се вършат за през нощта всеки ден..Курсът на лекуване е 10 – 12 дни.

ПРИ НАПУКАНИ ПЕТИ

Накиснете крайници в гореща содена вода -разтворете 1 с.л. сода в 2 л вода. Попийте влагата с мека забрадка за час и половина поставете на петата салфетка, посипана със сода и натопена в настойка от чаена гъба, като закрепите превръзката с бинт. За през нощта наложете на болното място кашица от наситнена скилидка чесън, увийте в целофан и бинтовайте. Курсът е 2-3 седмици.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР