Какъв по-добър начин да покажеш на света, че продуктът, който

...
Какъв по-добър начин да покажеш на света, че продуктът, който
Коментари Харесай

Борис Джонсън демонстративно се ваксинира с АстраЗенека

Какъв по-добър метод да покажеш на света, че продуктът, който доставяш на своите гласоподаватели, е ефикасен, от това самичък да го приемеш, и то онлайн пред медиите?

Близо час откакто Европейската организация по медикаментите (EMA) обяви, че имунизацията на  е задоволително сигурна, с цел да нямат хората терзания да я употребяват, английският министър председател Борис Джонсън даде брифинг, на който съобщи, че " пътната карта към свободата "  зависи от сполучливото всеобщо имунизиране.

Борис Джонсън акцентира на мнението на английския регулатор на медикаментите, което бе потвърдено и от ЕМА, по мотив на терзанията, че препаратът на  е причина за докладваните случаи на кръвни съсиреци.

" Оксфордската ваксина е безвредна и тази на Пфайзер също е безвредна. Това, което не е безвредно, е да се разболееш от Covid. И тъкмо по тази причина е значимо всички да се имунизираме незабавно щом пристигна нашият ред ", сподели Джонсън по време на конференция на " Даунинг стрийт ".
 

The Oxford/AstraZeneca jab is safe and the Pfizer jab is safe - the thing that isn’t safe is catching Коронавирус.

Which is why it’s so important that we all get our jabs as soon as our turn comes. pic.twitter.com/WREOjG4FIX
— Boris Johnson (@BorisJohnson) March 18, 2021
" Всъщност на следващия ден и аз самият ще бъда имунизиран, а центърът, в който ще ми бъде сложена имунизацията, в този момент употребява имунизацията на Оксфорд/АстраЗенека... и аз ще бъда имунизиран с нея ", сподели решително 56-годишния Джонсън, който изкара няколко нощи в интензивното поделение на лондонска болница с тежък Covid-19 през април предходната година.

У нас

България, както и други европейски страни, които бяха спрели имунизацията с АстраЗенека, възобновяват имунизирането с нея от през днешния ден.

В " Пирогов " 4 пункта за имунизации одобряват от 10.00 ч. сутринта. Приемат се всички, които имат онлайн записани часове от 12 до 19 март. Пунктовете ще работят и през почивните дни. Възстанови се и работата във имунизационния център на болница " Св. Анна ". Осигурени са два екипа. Единият обслужва жителите, които са си записали час за през днешния ден. Вторият екип обслужва тези, записали се за предходни дати, само че пропуснали реда си заради краткотрайното прекъсване на имунизацията.

Александровска болница също възобнови имунизациите с имунизацията на АстраЗенека във фургона пред бариерата на болничното заведение. Работното време е от 8.30 ч. Също ще бъдат ваксинирани и жители, пропуснали имунизацията поради прекъсването на имунизацията.

В Европа

Италианското държавно управление разгласи, че остава приоритет слагането на колкото е допустимо повече ваксини за допустимо най-кратко време. Франция и Германия също възобновяват имунизациите с компрометирания препарат. 

Шведските здравни управляващи оповестиха, че са им нужни няколко дни, с цел да обсъдят дали да възстановят имунизацията с имунизацията на Оксфорд.

Норвегия и Дания ще изчакат с сходно решение. Норвежките управляващи оповестяват за няколко съществени случая на имунизирани с АстраЗенека пациенти, които се нуждаят от още изследване, прецизира " Евронюз ". Става дума за шест души, които са получили тежки странични резултати, като двама от тях са умряли. В страната са имунизирани общо 120 000 души с препарата на АстраЗенека.  

 
ЕМА реши: АстраЗенека е сигурна и ефикасна ваксина
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР