Как се справя община Козлодуй с високите сметки за ток,

...
Как се справя община Козлодуй с високите сметки за ток,
Коментари Харесай

Кметът на Козлодуй за сметките за ток: Ще се лишим от други неща и ще се справим

Как се оправя община Козлодуй с високите сметки за ток, какви ограничения са подхванати и ще се стигне ли до ограничение в активността на детските градини - изявление по тематиката с кмета на града Маринела Николова.

Днес бе обявено, че общини, които имат потребност от финансова помощ за сметките за електрическа енергия, ще бъдат проверявани от АДФИ…
Кметът на Козлодуй Маринела Николова: Изпълняваме капиталовата си стратегия, само че внимаваме за всеки разход
Маринела Николова е кмет на община Козлодуй от 2015 година. Завършила е с отличие магистърска степен по „ Счетоводство и контрол&l...
Прочети повече
Няма проблем да идват и да ревизират. Ние нямаме режим на тока към момента.

Колко са се нараснали сметките за ток в общината?

За да си покрием сметките за ток сме подхванали няколко рестриктивни ограничения. Вчера имахме среща с групата на ЧЕЗ в Козлодуй, като главният въпрос беше по какъв начин да ограничим кражбите на ток от уличното осветяване. Обходихме ромските квартали. Там действително има доста противозаконни присъединения от недобросъвестни жители, които се причисляват към мрежата нелегално. Общината е закупила часовници, като от ЧЕЗ дадоха заричане да ни оказват помощ със закупуването на предпазители, които ще инсталират, с цел да може действително да бъдат от елементи решени проблемите със загубите на ток.

За страдание уличното осветяване е остаряло, в смисъл осветителните тела не са LED лампи. Аз съм втори мандат кмет и всяка година обновяваме с енергоспестяващи осветителни тела. Особено по селата. Ежегодно АЕЦ Козлодуй ни обезпечават избран запас и ние закупуваме с тези средства тъкмо такива енергоспестяващи лампи. Но за града е належащо да бъде изработен план и да бъде заменено цялото осветяване. Реално видяно в града най-големият потребител на електрическа сила са уличните лампи. В доста от общините, не пазя останалите сътрудници, не сме имали опция въобще да аплайваме по някоя стратегия, с цел да може да си подменим уличното осветяване.
Протест в Козлодуй против режима на тока
Около 30 души стачкуваха довечера в Козлодуй против режима на тока в града. Облечени в светлоотразителни жилетки и с фенерчета в ръ...
Прочети повече
С тези сметки за ток притеснявате ли се за общинските детски градини. Има ли някаква възможност те да прекратят или лимитират работата си?

Не. Това въобще не стои на дневен ред. При нас детските градини се отопляват на парно от АЕЦ и действително потреблението на ток е от осветяване и за подготвяне на храната. Но нарастването си проличава и там. При 1000 лв. сметка за този сезон, в този момент сметките са към 3 000. Но сме провели диалози с всички шефове и имаме уверението, че нещата са под надзор и ще се оправим.

За да може да компенсираме тези фрапантни разлики от личните доходи, които имаме ще предвидим по-голям разход за сила. Не можем да причиним това стеснение на нашите съграждани. Знаете, че каквито и ограничения да предприемем по отношение на жителите, това носи негатив на кмета. Ще се лишим от други неща и ще се оправим.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР