Как се печели олимпийска титла? С изключителна дисциплина и много

...
Как се печели олимпийска титла? С изключителна дисциплина и много
Коментари Харесай

Весела Димитрова: Дисциплина и отдаденост са в основата на този отбор

Как се печели олимпийска купа? С изключителна дисциплинираност и доста отдаденост. Това разкри треньорът на българския отбор по художествена гимнастика.

Само минути откакто Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова завоюваха първи златен орден за България в този спорт, техният ментор Весела Димитрова съобщи, че девойките са постигнали най-смелите си фантазии, качвайки се на най-високото ходило на почетната стълбичка в Токио.

Снимка: Lap.bg

" Това е върхът на кариерата на всеки треньор и състезател - да има златен орден от олимпийските игри. Наистина вярвахме, мечтаехме и искахме да бъдем първите златни медалисти в историята. Изключителна дисциплинираност и отдаденост - това са нещата в основата на този тим. Те взеха всичко, за което бяха мечтали, и би трябвало да им се отдаде респект и чест за това, което направиха ", съобщи щастливата Димитрова.

Българските грации бяха измежду любимците за олимпийско отличие, изключително след страхотното им показване в квалификациите. Треньорът им разкри, че към изиграването на значимите съчетания в Токио са подходили умерено и са съумели да се оправят и с болките в глезена на едно от девойките.

Снимка: Lap.bg

" Днес се опитахме да забравим вчерашния ден, да бъдем спокойни, невъзмутими, както бяхме през вчерашния ден, с цел да не изпаднат в непотребни страсти преди днешните финали, които бяха доста значими. Успяха да се загреят добре, съчетанието с топки мина добре, устойчиво и умерено. След това имахме малко разколебаване в загрявката, защото Мадлен Радуканова е с жестоки болки в десния гален. Направихме каквото би трябвало, издишахме, мотивирахме се, успяхме да се съхраним, да се съберем и девойките да създадат това, за което са пристигнали ".

Весела Димитрова показа, че съгласно нея съдийството е било обективно, а тя до последно не е осъзнавала, че олимпийската купа е българска.

Снимка: Lap.bg

" До последно гледахме таблото с оценките и се чудих дали това е нашето знаме най-отгоре. Въобще... беше малко необичайно. Всички споделят, че олимпийските игри са най-различното съревнование и се надявахме тук съдийството да е обективно. Радвам се, че, съгласно мен, подредиха тимовете по това по какъв начин се показаха. Мислех, че през днешния ден съдиите ще бъдат по-предпазливи към останалите тимове и в частност към нас. Радвам се, че не го направиха "

Основна поддръжка на Димитрова през целия олимпийски цикъл оказваше нейната помощничка - Михаела Маевска. Тя претърпя олимпийските страсти през 2016 година в Рио де Жанейро, когато като част от ансамбъла завоюва бронз.

Снимка: Lap.bg

" Не можах да си сдържа страстите. Много е вълнуващо. Много съм щастлива, че бях част от този екип. Сега само би трябвало да се любуваме на успеха ", съобщи Маевска.

" Ако не беше Михаела, може би нямаше да устоя на този стрес. Само я поглеждах през маската, виждах очите ѝ и бях спокойна, че всичко ще е наред ", похвали я Димитрова.

А след големия успех следва... отмора и празненства. Началото е още през днешния ден на церемонията по закриване, на която капитанът на ансамбъла Симона Дянкова ще бъде български знаменосец.

Снимка: Lap.bg

" Сега се прибираме в олимпийското село, слагаме дъждобраните и отиваме да се забавляваме на закриването. Париж е надалеч. Беше много тежко съревнование, изморихме се доста, страшни страсти. Сега е време да си починем ", сподели още Димитрова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР