Как изборите за президент на Бразилия ще окажат влияние на

...
Как изборите за президент на Бразилия ще окажат влияние на
Коментари Харесай

The Cube: Избори в Бразилия


Как изборите за президент на Бразилия ще окажат въздействие на околната среда – споделя Мария Кръстанова в The Cube.

 

Избори имаше освен в България, имаше и в другия завършек на света. Вчера и в Бразилия се организираха избори, единствено че президентски. Бившият президент на левицата Луис Инасио да Силва поведе в резултатите пред крайнодесния си конкурент и доскорошен президент на Бразилия Болсонаро. Краят на октомври двамата ще се изправят още веднъж един против различен на балотажа.

Интересно е, че може би за пръв път политическият избор, който ще създадат бразилците, ще рефлектира непосредствено и съществено на природата. Потребители на обществените мрежи оприличават избора сред тях като казуса с световното затопляне- даже да Силва да завоюва, Болсонаро към този момент е нанесъл задоволително вреди. Това съпоставяне не е инцидентно. Откакто Болсонаро встъпи в служба през 2019 година, върховете за обезлесяване бяха неведнъж счупени, защото администрацията му организираше политика на дерегулация на околната среда.

Въпроси като внезапно покачващата се инфлация и равнището на глада са измежду главните в политическия дневен ред, само че гласуването е и референдум за бъдещето на Амазония. Ето този консуматор на Туитър пък обаче напомня, че изборът не е толкоз елементарен. Бившият ръководител на левицата беше наказан за корупционна активност преди няколко години.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР