Как да защитим дома си – тези високотехнологични заключващи системи

...
Как да защитим дома си – тези високотехнологични заключващи системи
Коментари Харесай

Как да защитим дома си – най-добрите заключващи системи на 2021

Как да защитим дома си – тези високотехнологични заключващи системи (на които не им е необходим ключ) от Schlage , August и други, ще създадат живота ви доста по-лесен. Дори да не сте човек, който непрекъснато губи ключовете си, интелигентното заключване ще опрости живота ви по толкоз доста способи. Това обвързвано устройство въобще отстранява потребността от ключове, като някои модели даже ще отключат вратата автоматизирано, когато се приближите, след което ще я заключат зад вас, откакто влезете.

Най-добрите интелигентни брави също по този начин дават опция да дадат краткотраен достъп до дома ви за утвърдени хора като индивидът, който разхожда вашето куче да вземем за пример или майсторът, който боядисва вашата кухня. Сега това назоваваме мъдро! Техническите специалисти прекарват безчет часове, оценявайки технологията за образован дом, която през последните години избухна в десетки продуктови категории. Интелигентните ключалки са днешната ни тематика, тъй като оферират толкоз доста евентуални преимущества – освен улеснение, сигурност и сигурност, само че и досегаемост, споделят заболели от артрит притежатели на жилища, имащи проблеми с боравенето с ключове и брави.

Тези интелигентни ключалки за порти се правят оценка с над 15 индикатора – лекост на сглобяване, конфигурация на приложението и интуитивност, набор от функционалности, акуратност на функционалността за автоматизирано заключване (ако е приложимо), благоприятни условия за интеграция, съгласуваност и функционалност на неповторими функционалности, наред с други фактори. И по този начин, да разберем по какъв начин да защитим дома си и кои са седемте най-хубави заключващи системи на 2021 година:

1. Wi-Fi Smart Lock от AUGUST HOME – цена 206$

Интелигентните ключалки са свързани с елементарност и няма по-просто решение от продукта на компания August – WiFi Smart Lock . Това цилиндрично устройство се прикрепя към съществуващата ви заключалка отвътре на вратата ви. А самото слагане не би трябвало да ви отнеме повече от 10 минути. След като изтеглите интуитивното приложение, ще можете да контролирате заключването от всяко място и да споделяте достъп с други консуматори (не е нужен обособен хъб). Можете също по този начин да програмирате ключалката да се отваря и затваря автоматизирано, когато наближите дома си и влезете вътре.

Благодарение на безпроблемната интеграция на производителя August с Amazon Alexa , Гугъл Assistant и Apple HomeKit , имате алтернатива и за гласов надзор. По този метод може да ревизирате още веднъж дали входната врата е заключена от леглото или от някъде другаде. А в композиция с Doorbell Cam Pro, вие ще можете да споделяте с гостите ви и да ги пускате вътре през същото приложение.

Защо харесваме тази заключваща система:

  • Лесна апаратура без хъб
  • Автоматично заключване и отключване
  • Гласов надзор

Забележка:

  • Дизайнът е малко чудноват

Може да видите повече за тази смарт брава в Амазон.

2. Lock от WYZE – цена 90$ – по какъв начин да защитим дома си

Wyze Lock също се свързва със съществуващата ви заключалка с лесна апаратура. Струва съвсем двойно по-малко от Wi-Fi Smart Lock от AUGUST HOME . Това прави тази интелигентна заключваща система чудесна алтернатива за наематели на жилища, макар че притежателите на жилища с стеснен бюджет също ще оценят някои от функционалностите на Wyze. Те имат благоприятни условия за споделен достъп и настройки за автоматизирано заключване и автоматизирано отключване за хендсфри надзор.

Експертите също харесват това, че ключалката може да бъде програмирана да сигнализира, в случай че вратата е оставена отворена за избран интервал от време. Големият компромис с този модел е лимитираната интеграция. Въпреки че работи с Alexa , гласовият надзор с Гугъл Assistant към момента не е алтернатива, нито пък Wyze Lock комуникира с други артикули на Wyze, в това число видео звънеца и външните камери на този бранд.

Защо харесваме тази заключваща система:

  • Бюджетен артикул
  • Аларма за отворена врата
  • Споделен достъп

Забележка:

  • Ограничена интеграция

3. Halo Wi-Fi Smart Lock от KWIKSET – цена 159$

Ако мисълта да превърнете заключването на входната врата в технология основана на приложение ви звучи много футуристично, то Kwikset Halo WiFi може да е тъкмо тази умна брава . Въпреки че разрешава на потребителите да заключват и отключват вратата си отдалечено посредством смарт телефона си, устройството разполага и с панел със сензорен екран, който ви разрешава да въвеждате код за достъп до дома. И в случай че даже това е прекомерно високотехнологично за някои членове на семейството, старомодният ключ също ще свърши работа.

Някои консуматори може да дефинират клавиатурата като дребна. Но по тази причина пък капачето на ключалката се предлага в разнообразни елегантни покрития, в това число матово черно, гладък хром, сатен никел и венециански бронз.

Защо харесваме тази заключваща система:

  • Множество форми на достъп
  • Разнообразие от покрития

Забележка:

  • Не е съчетаем с HomeKit

4. Sense от SCHLAGE – цена 159$

Наречена Sense , тази умна брава от Schlage също може да бъде разказана като добра договорка, поради високите й оценки за функционалност и надеждност. Има по-елегантни варианти с по-впечатляващи функционалности, само че Sense впечатлява специалистите със своята елементарна апаратура и конфигурация и извънредно интуитивното приложение, както и с вградена тревога срещу външна интервенция.

Sense също е извънредно ловък в гласовия надзор, без значение дали е с Alexa , Гугъл Assistant или Siri . Единственото ни терзание е, че ключалката е малко скъпа поради релативно семплия си дизайн.

Защо харесваме тази заключваща система:

  • Лесна апаратура и конфигурация
  • Отличен гласов надзор

Забележка:

  • Доста обикновен дизайн

5. Assure Lock SL от YALE SECURITY – цена 229$

Потребителите на Apple са склонни да ценят одобрените марки. А марката Yale сигурно има доста самопризнания в света на бравите и домашната сигурност. Assure Lock SL дава отговор на надеждната известност на Yale – добре проектирано, необикновено несъмнено устройство с съществуване на доста от високотехнологичните функционалности, които търсите в интелигентното заключване: дистанционно управление, достъп до клавиатурата, автоматизирано заключване и други

Съвместимостта с HomeKit , както и Amazon Alexa и Гугъл Assistant , разрешава всички типове гласов надзор. За разлика от множеството смарт заключалки обаче, Assure Lock SL няма алтернатива за ръчен ключ. Така че в случай че електрониката в миналото се прецака, може да се окажете заключени. Но пък постоянно може да изберете различен техен модел.

Защо харесваме тази заключваща система:

  • Съвместим с HomeKit
  • Отличен гласов надзор

Забележка:

  • Няма ръчно заключване с ключ

6. Encode от SCHLAGE – цена 212$

Повечето интелигентни ключалки се оферират с обособен plug-in адаптер, който работи като мост сред ключалката и WiFi мрежата на вашия дом, позволявайки дистанционно управление. Schlage Encode отстранява това допълнение с помощта на вградения си WiFi, което прави инсталацията и настройката извънредно рационализирани и интуитивни.

Експертите харесват и вградената тревога на Encode, която звъни мощно, когато някой се опита да я фалшифицира. Друга хубава функционалност за сигурност е съвместимостта на ключалката с Amazon Key , която разрешава на своите вип клиенти да получават доставките непосредствено в дома си.

Защо харесваме тази заключваща система:

  • Вграден Wifi
  • Лесна апаратура и конфигурация
  • Съвместим с Amazon Key

Забележка:

  • Относително обикновен дизайн

7. U-Bolt Pro Smart Lock от ULTRALOQ – цена 199$

Тъй като технологията за сканиране на пръстови отпечатъци става все по-разпространена, Ultraloq пусна на пазара най-хубавата си работа до момента, като съумя да включи технологията в умна брава . Просто натискате палеца си към биометричната клавиатура и вратата се отключва. Можете също да отворите вратата посредством приложение за смарт телефон, код на клавиатурата, гласово ръководство ( Alexa или Гугъл Assistant ) или с обичайния ключ.

За да получите цялостен надзор върху заключването, ще би трябвало да похарчите спомагателни Щатски долар 50 за WiFi адаптера, добавка, която се предлага гратис с доста други интелигентни брави. Друга забележка е, че U-Bolt Pro към момента не е съчетаем с Apple HomeKit или Samsung SmartThings .

Защо харесваме тази заключваща система:

  • Достъп до пръстови отпечатъци
  • Гласов надзор

Забележка:

  • Адаптерът коства спомагателни пари

Как да изберете подобаващата за вас умна брава

Интелигентните заключващи брави са високотехнологични устройства, само че те към момента имат доста нискотехнологична задача, а точно да поддържат сигурността на вашата врата. Докато стеснявате вариантите, имайте поради тези три основни фактора:

Възможност за преоборудване : Някои интелигентни брави са проектирани да бъдат инсталирани върху съществуващата ви заключалка отвътре на вратата, до момента в който при другите просто би трябвало да махнете остарялата брава. Това въздейства на сложността на инсталацията, както и на външния тип на входната врата.

Дистанционно ръководство : Интелигентните ключалки могат да бъдат с WiFi или Bluetooth (или и двете в някои случаи). Потърсете WiFi заключване, в случай че желаете да можете да управлявате заключването отвред. При моделите единствено с Bluetooth ще би трябвало да сте на близко разстояние от ключалката, с цел да имате надзор посредством вашия смарт телефон.

Интеграция : Искате ли вашата умна брава да бъде интегрирана с други неща във вашия образован дом? Така че да можете да вършиме неща като програмиране на избрани светлини, които да се включват при отваряне на ключалката да вземем за пример? Ако е по този начин, би трябвало да ревизирате дали интелигентните брави работят с вашата екосистема за образован дом, било то Amazon Alexa , Гугъл Assistant или Apple HomeKit .

С това приключваме тематиката за най-хубавите заключващи системи на 2021 и за това по какъв начин да защитим дома си. Бъдете здрави!

Как да сложим ламинат на пода сами – стъпки и препоръки

Как да сложим ламинат на пода – монтирането на ламинат (ламиниран паркет) е много елементарно и откакто го извършите един път, ще се чудите за какво хората заплащат на професионални монтажници да го създадат. При ламинатът няма фугиращи смеси, хоросани, лепила, които би трябвало да се поставят, до момента в който работим. Той просто се прикрепя един към различен. Монтажът…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР