Как да възпитаме финансово грамотно дете? Няколко практични съвета как

...
Как да възпитаме финансово грамотно дете? Няколко практични съвета как
Коментари Харесай

Как да възпитаме финансово грамотно дете?


Как да възпитаме финансово грамотно дете? Няколко практични съвета по какъв начин да му помогнете. Докато експерти пресмятат какъв брой са застрашени
всички обичайни специалности
и умения от автоматизация и изкуствен интелект, едно умеене остава също толкоз скъпо в този момент, както и отсега нататък: финансовата просветеност.
Най-семплата ѝ формулировка се отнася
до умеенето за боравене с пари, като това включва умения за бюджетиране, надзор на средствата, харчене, икономисване, вложение.
Добрата и даже високата финансова
просветеност може да изведе човек до извънредно високо житейско ниво, по тази причина постоянно има смисъл родителите да мислят овреме по какъв начин да развият тези умения в своите деца.
Хубавото при тях е, че множеството
от заниманията дават опция да изградиш близка връзка и споделено време, до момента в който правиш нещо свястно с децата си.

Пари за закуска, джобни пари, пари от баба и дядо – хубаво е детето от ранна възраст да има лични пари, за които персонално да дава отговор.
Добре е отпуснатите джобни
да не бъдат давани в дребни суми нагъсто или прекомерно огромни суми за дълъг интервал от време, написа moitepari. Причината е, че когато размерът на отпуснатата сума и интервал е сдържан, това дава опция на детето да разсъждава по какъв начин най-добре да разпределя разноските си във времето, както и
да не се изкушава да злоупотребява с тях.
Отпускането на такива средства на седмична база е може би най-удачно за тази цел. Ако е на месечна база сумата може да е прекомерно огромна, а в случай че е за един ден – незадоволителна за развиване на нужните умения.

Дори и в професионалните капиталови среди логиката на психиката на парите е основно умеене. В фамилна среда това включва и по какъв начин самият родител се отнася към парите – постоянно би трябвало да е като към средство и в никакъв случай като цел.
Примерът е най-силният педагог
и в това отношение зависи повече по какъв начин се държи родителят, в сравнение с какво проповядва. В това влизат и неразумните и прекомерно огромни разноски. Специалистите са безапелационни, че използването на парите за мотивация, като да вземем за пример за извършване на домашни отговорности и за реализиране на триумфи
в учебно заведение, е също неприятна процедура.
С времето те губят своя резултат, а това води до пренебрегване на отговорностите и основаването на нездравословни привички. Така се губи и почитание към самите пари като към средство.

Развитието на трудови умения е едно, само че умеенето да търсиш по какъв начин да ги приложиш за облага – напълно друго.
Организиране на няколко деца
да изхвърлят боклука на съседите или закупуване на артикули от магазина за възрастни съседи за облага е образец за развиване на детски предприемачески дух.
Поощряването на сходни новаторски хрумвания
от ранна възраст е идеална опция децата сами да се уверят по какъв начин тъкмо се основава и поддържа бизнес. Добра концепция е дадена игра или играчка да бъде закупена от тях с такива пари, с цел да може да носи загатна за добитите с изпитание пари.

Планирането е част от развиването на финансовата просветеност. Към това се отнасят освен разискването на хрумвания, само че и самите способи и средства за тяхното реализиране.
Преследването на избрана специалност
да вземем за пример изисква учене, даже спомагателни уроци, както и подготовка за университет. Как тъкмо това познание може да бъде добито, какви да бъдат разноските за него, какъв брой тъкмо желае да печели след довеждане докрай и прочие са част от разискването на сходен вид дълготрайни цели.
Преследването им изисква създаване на проект,
бюджет, неговото следене, спестявания, вложения. Това може да не е наложително с пари – може да става въпрос за време и старания. Важното е да бъде обсъждана постоянно една такава цел. Може да дадете образец като родители, като споделяте по какъв начин вие преследвате дълготрайните си цели.

Дори и да не може да е непосредствено на негово име, постоянно е добре да създадеш чувството у детето си, че сметката е негова. Отиването дружно в банката,
внасянето на парите,
изчисляването на облагата от лихвата са благоприятни условия за детето да преживее и построи опита на независим и финансово образован възрастен.

Започни да изготвяш с децата си своя месечен фамилен бюджет – оформяне на сметки, разноски за извършване на покупки, заплащане за вноски по заем и прочие Това ще им помогне да оценят по какъв начин парите оформят света към тях,
както и тяхната роля в използването им.
Нещо повече, ще ги научи също по какъв начин могат добре да възнамеряват разноските си и да следват задачите си. Това е и опция за към този момент по-порасналите деца да схващат по-сложни концепции като дълг, струпване и отбягване на дълг, вложения и други Както и да придобият концепция по кое време е добре да се теглят заеми, по какъв начин да заобикалят тегленето на бързи заеми и други

Ако желаеш децата ти да имат добра финансова просветеност, най-ефективното средство за това е да я притежаваш и следваш. Най-силният инструмент за образование е персоналният образец, по тази причина се
постарай да даваш допустимо най-хубавия.
Може да обсъждаш дълго какво са предпочитание и потребности, само че в случай че си угаждаш излишно, това има по-голям резултат от всичко казано. Затова бъди фигурата, от която детето ти да се учи на финансова просветеност и отговорност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР