Как да се предпазим от змии през лятото. Не провокирайте. Змиите

...
Как да се предпазим от змии през лятото. Не провокирайте.
Змиите
Коментари Харесай

Как да се предпазим от змии през лятото

Как да се предпазим от змии през лятото. Не провокирайте.

Змиите нормално не нападат, в случай че не се усещат застрашени. Ако се разхождате из шубраци, носете здрави кожени обувки и стъпвайте тежко при вървене, удряйки с пръчка по земята пред вас, с цел да предупреждавате всички влечуги за идването си – те най-вероятно просто ще изпълзят настрана.

Повечето конфликти се случват, когато змиите се усещат притиснати или застрашени, или когато хората инцидентно ги настъпят.

Бъдете бдителни и подготвени 

На намерено се огледайте добре за змии, които могат да висят от клоните на дърветата или да плуват във вода и внимавайте, когато обръщате камъни или други предмети. И не забравяйте: змиите са еволюирали, с цел да се сливат с околната среда, било то пустиня, гора или шубрак.

Носете фенери през нощта

Птиците също могат да оказват помощ. Много скотски типове имат алармен тон, предупреждаващ другите за скрита заплаха.

Ураганите форсират световното стопляне

На закрито, проверете леглото си и тъмните ъгли – змиите могат да влязат в къщите, с цел да търсят храна, плячка, топлота или вода.

Колкото по-спретнат е вашият дом, толкоз е по-вероятно да забележите някаква змия. Мрежа срещу комари към леглото ви може да бъде дейно средство за предотвратяване от змии.

Веднъж ухапан 

Ако вие или някой различен сте ухапани, пробвайте се да запомните цвета и формата на змията и неотложно потърсете здравна помощ в най-близката клиника или болница.

Махнете всички гривни, пръстени или часовници, които могат да попречат на кръвообращението ви при положение на отичане.

НЕ се опитвайте да хванете змията, да извършите турникет, да срежете раната, да изсмучете отровата, не пийте алкохол или кафе.

Не инжектирайте каквато и да е налична противоотрова, която може да провокира мощна алергична реакция и би трябвало да се ползва в професионална среда в композиция с адреналин и О2.

 

БГНЕС

 

Как да се предпазим от змии през лятото

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР