Как да разчетем внушената фалшива новина“ от руският посланик у

...
Как да разчетем внушената фалшива новина“ от руският посланик у
Коментари Харесай

Стоян Михалев: Български военен контингент в Украйна е руска пропаганда

Как да разчетем внушената „ подправена вест “ от съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова, че България ще изпраща боен контингент в Украйна? Кой може да е съответният получател и какво се цели - Tribune.bg беседва с народния представител от „ Демократична България “ Стоян Михалев.

Г-н Михалев, посланикът на Русия у нас госпожа Елеонора Митрофанова внуши тези дни, че страната ни ще изпраща боен контингент в Украйна, макар че министърът на защитата отхвърли това още с встъпването си в служба?

Това е агитация. Русия губи войната в Украйна и това, което може да направи, е да натиска тези страни, в които мисли, че има въздействие. Те са в Източния блок, където има позиционирана от вътрешната страна колониална администрация.

В тази колониална администрация влизат и партии, които те финансират и за които госпожа Митрофанова сподели, че само би гласувала, в случай че можеше да гласоподава в България.

Смятате, че това обръщение има и съответен получател?

Да, това е електоратът, който би трябвало да се помпа. Вие нали видяхте по какъв начин преди години Русия се опита да направи прелом в Черна гора, да вземем за пример. Това са инструментите, с които тя работи. Колкото повече змията е притисната, толкоз повече ще хапе.

Така че, това е напълно обикновено да има такива неща. Въпросът е те в точния момент да се разкриват като подправени вести и като пропагандни принадлежности.

Да припомня и това, че последните два месеца в интернет пространството се тиражираше информация, че има публикуван декрет, с който 60 000 български бойци са изпратени в Украйна.

Първо, кой е подписал този декрет?! Президентът ли? Този, който се прави на огромен миролюбец?! Той ли го е подписал, тъй като кой различен би могъл да подпише указа? Указът се разписва единствено от президента!

Има и друго, не поносим ли следствията от въздействието на Русия и в Северна Македония?! Виждаме една ескалация на отношението към хората с българско съзнание там и сме очевидци на следващия побой над подобен жител!

Руските служби не могат да позволен Северна Македония да бъде част от Евроатлантическото семейство. Те биха създали всичко допустимо.

При нас те предизвикват тези пробългарски, сякаш, националистически организации, които се оказва, че са съветски сили, да саботират този развой. А в Северна Македония е назад. Въпросът е да саботират процеса, с цел да не се случи.

За Кремъл е все тая в кой ще влагат, с цел да саботират този развой.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР