Как да отглеждаме тиквички в саксия? Отглеждането на тиквички е

...
Как да отглеждаме тиквички в саксия? Отглеждането на тиквички е
Коментари Харесай

Как да отглеждаме тиквички в саксия

Как да отглеждаме тиквички в саксия? Отглеждането на тиквички е елементарно и даже новак градинар може да се оправи. Всичко, от което се нуждаете, е да посветите време и старания на процеса, както всяко друго растение във вашата градина или къща! Някои сортове тиквички обаче не порастват добре в саксии, тъй че се уверете, че избирате верният вид.

Тиквичките елементарно могат да се отглеждат на верандата в саксии, когато към този момент е студено в градината. Нека в този момент да разгледаме кои са:

Най-добрите сортове тиквички за развъждане в саксии

Тиквичките са известен летен зарзават, който има два съществени типа. Едрите сортове се предлагат за развъждане в саксия или касетка. Другите са елементарните тиквички, които отглеждаме в градината. Ето няколко съвета по какъв начин най-добре да се грижим за тях:

  • Астиа: това е френски вид тиквички, който е особено създаден за развъждане в контейнери. Тези плодове порастват в основата на растението, което улеснява прибирането им в продължение на 48 дни.
  • Buckingham Patio: тези тиквички са отлично допълнение към всяка градина. Те порастват в съвсем всички климатични условия и създават красиви жълти плодове, които са подготвени за прибиране на реколтата в границите на 40 дни след засаждането им!
  • Брилянт F1: това е ултраранна тъмнозелена тиквичка. Отличителна линия на този хибрид е доста стилен шубрак заради късите междувъзлия, гладки и блестящи плодове, без драскотини. Това защищава растенията от „ лягане “ върху почвата през целия вегетационен интервал, тъй че плодовете постоянно остават да висят и в никакъв случай не се надраскват.
  • Ескендерани F1: това е хибридна тиквичка със светлозелен цвят. Растенията са мощни, полуизправени и компактени, устойчиви на ниски температури. Вегетационния интервал е 40-45 дни след разсаждането. Плодовете са лъскави с дължина 18-20 см.

Избор на подобаващ съд за засяване

Някои растения са с плитки корени и не изискват доста дълбоки саксии или други подобаващи контейнери. Някои съображения за размера на саксията зависят значително от сорта, който сте избрали. Но съд с дълбочина към 45 см би трябвало да е задоволителен, с цел да побере задоволително почва, компост, торф и така нататък

За засаждане може да употребявате разнообразни съдове. Те могат да бъдат направени от разнообразни материали като пластмаса, керамика и други. Те обаче би трябвало да съдържат най-малко един дренажен отвор, с цел да се предотврати загниването на вашето растение!

От каква почва се нуждаят тиквичките? Растенията от семейство тиквови се нуждаят от влажна почва, с цел да порастват. Органичната примес за саксии ще задържи водата и ще направи растението щастливо!

Засаждане, температура и поливане – по какъв начин да отглеждаме тиквички в саксия

Тиквичката не е растение, чието семе може да сее когато и да е. За да отглеждате тиквички, температурата на почвата би трябвало да бъде най-малко 15 градуса по Целзий). Ако е под тази степен за прекомерно дълъг интервал от време, тогава семето най-вероятно няма да покълне!

Тиквичките просто обичат топлината. Всъщност те се нуждаят от нея, с цел да порастват най-добре! Тиквичките виреят оптимално при температури към 21 C. 6 часа слънчева светлина дневно също са от значително значение за растежа. Растенията би трябвало да бъдат сложени на допустимо най-слънчевото място, в случай че желаете да порастват бързо – за предпочитане безоблачен перваз на прозорец!

Когато сеете тези семена, оставете разстояние от 10 см сред обособените семена. Тези растения ще порастват добре, в случай че ги поддържате вярно. Те изискват влажна почва, тъй че поливайте деликатно, като поддържате повърхността постоянно влажна. Поливайте един път седмично през зимата, като увеличете поливките при по-топло време.

Как да отглеждаме тиквички в саксия – грижи

Когато главното стъбълце доближи към 50-80, започнете да премахвате всички мъртви или развалени листа . Докато подрязвате през това време на годината, вашите растения би трябвало да създават плодове, подготвени за прибиране на реколтата, които са узрели и подготвени за бране.

Берете ги деликатно, с цел да не повредите растението при цялостно излагане на слънце и берете единствено това. Те имат потребност от поддържане с торове (за предпочитане органични). Най-добрите типове торове включват азот (10%), калий (10%) и фосфор (10%).

Препоръчително е да добавите компост към ежедневната рутинна поддръжка. Може да добавите и мулч за закъснение на дренажа на водата и за удължение продължителността на поливането. Мулчирането може да се състои от органически мулч, изработен от нарязани листа или окосена трева.

Прибиране на реколтата – тиквичките плододават толкоз бързо и гневно, колкото могат, откакто растението е задоволително зряло, с цел да го направи. Веднага щом видите, че растенията доближат към 90 см, е време за прибиране на реколтата. Но внимавайте да не берете прекалено много едновременно – в противоположен случай ще спрете производството!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР