Как да изберем шампанскоПразничните събития и празничните събирания често се

...
Как да изберем шампанскоПразничните събития и празничните събирания често се
Коментари Харесай

Как да изберем шампанско

Как да изберем шампанско
Празничните събития и празничните събирания постоянно се означават с изискана чаша вино. Докато шампанското съответно се отнася до пенливо вино, създадено в района на Шампан, съгласно строги спецификации, мнозина считат, че други сортове пенливи виновност (като Cava или Prosecco) са също толкоз привлекателни. Освен да се дефинира дали да се избере шампанско или друго пенливо вино, би трябвало да вземете поради усета, бюджета и предназначението, преди да се отправите към магазина за питиета.

Изберете район. Пенливите виновност са създадени по целия свят и са известни с доста имена. Чрез разбирането на страната на генезис, можете да оцените ароматичните профили, които всеки вид пенливо вино въплъщава. Винопроизводителите в Шампан, Франция, район в североизточния ъгъл на страната, създават най-популярното пенливо вино. Само избрани утвърдени сортове грозде, като Шардоне, Пино Ноар и Пино Меуниър, са позволени в Шампан според френското право. Просеко е искрящо италианско вино. Испанското пенливо вино е известно като Кава.

Сладост. Решете дали предпочитате изсъхнало или сладко шампанско. Брут шампанско, Екстра брут, Сухо или Екстра изсъхнало, Сек или Деми сек са типовете шампанско съгласно сладостта.

Помислете за цвета. В взаимозависимост от вида грозде, употребявано в производството, както и от други фактори, шампанското и пенливите виновност имат цвят друг от бял, розов до червен. Цветът може да повлияе на усета и на това по какъв начин "тежко" виното се усеща и в устата.

Помислете за сдвояването с храната. Свежата киселинност и ефервесцентна природа на шампанско и пенливите виновност ги вършат съвършен сътрудник за многообразие от ястия.

По-светлото качество на Бланк де Бланк комплицира храни като морски блага, кремообразни сирена и вегетариански ястия. По-тежките храни, като печена патица или пуйка, се оправят добре с Блан де Ноар. Пенливото розе е уместно за пикантни храни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР