Как да говорим за дарителството е тема на медийната дискусия,

...
Как да говорим за дарителството е тема на медийната дискусия,
Коментари Харесай

Красимира Величкова: Наблюдава се рязък скок на новините за дарителство

" Как да приказваме за дарителството " е тематика на медийната полемика, з ащото желаеме да обърнем внимание на един разбор, съгласно който над 100 % са се нараснали новините за дарителстовото ". Това уточни пред БНР Красимира Величкова, шеф на Български дарителски конгрес, който дружно с Асоциацията на европейските публицисти са уредници на събитието.

" Ако тези вести за дарителство са били през 2019 година към 48 хиляди, за предходната година са били съвсем 106 хиляди изявления . Това си го обясняваме с пандемията, изключително първоначално, при изключителното състояние, по този начин тематиката за благотворителността даваше малко светлина на хората ", разясни Величкова в предаването " Преди всички ".

" Така че следим за радост  доста повече вести за дарителството и доброволчеството, тъй като в този тежък миг тези тематики ни даваха вярата, че можем да оказваме помощ на изолираните хора, на лекарите, които изнемогваха -  това беше позитивната тематика на годината. "

По думите на Величкова " беше извънредно объркващ и измежду организациите, измежду донорите и хората, само че не е довел до вреда хората да спрат да подаряват .

" Доведе и до това цивилен организации да се обединят към самодейност за съблюдаване на .

Това, което виждаме от нашия разбор, е, че след фирмите и фондациите, на трето място огромен донор са партиите, политиците, кметовете и общините .

А нашата теза е, че обществени запаси - бюджети на кметства и министерства, няма по какъв начин да бъдат дарявани - това и Сметната палата го удостовери ", сподели Красимира Величкова, шеф на Български дарителски конгрес.


" Такива вести като " Кметът подари или министърът подари... " това не е правилно, тъй като се подвежда хората кой е същински донор и не се развива средата за положителни практики на дарителството ", съобщи още тя.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР