Как БСП формира своята кадрова политика? Корнелия Нинова неведнъж е

...
Как БСП формира своята кадрова политика? Корнелия Нинова неведнъж е
Коментари Харесай

Как кадрува БСП? Вкарват медика доц. Йорданов във „Врана” ЕАД с 1 млрд. лева за зърно

Как Българска социалистическа партия образува своята кадрова политика? Корнелия Нинова нееднократно е изтъквала, че при социалистите има голям експертен капацитет, най-много в обществената политика, опазването на здравето, селското стопанство и стопанската система. Логиката е всички тези специалисти в дадените области да намерят своите места в съответните ресори, от които схващат.

Готвено предопределение в една от държавните компании под опеката на Министерството на земеделието от квотата на Българска социалистическа партия, обаче обръща тази парадигма за кадровата политика.

TrafficNews научи, че сега се приключва процедурата за назначението на доцент Георги Йорданов в Съвета на шефовете на „ Врана” ЕАД. Доц. Йорданов е едно от най-разпознаваемите лица при социалистите и един от последните правилни хора на Корнелия Нинова в Пловдив.

Той започва в това държавно управление като зам.-министър на опазването на здравето, като му бяха поверени едни от най-тежките ресори, в това число и бюджетирането в бранша. В началото на март доцент Йорданов обаче бе освободен от поста си без претекстове. Такива не бяха дадени нито от държавното управление, нито от Българска социалистическа партия. В следствие спря да се приказва по тематиката, а през това време се е търсил нов кей за доцент Йорданов в ръководството на страната.

Тъй като в опазването на здравето не му се е намерило място, той скача в напълно друг бранш – в селското стопанство. Така отговорът на въпроса е, че Българска социалистическа партия не търси хора съгласно постовете, а търси постове за хората, които има.

Къде се готви да седне доцент Георги Йорданов?

„ Врана” ЕАД е едно от компаниите, чийто едноличен притежател на капитала е Министерството на земеделието и храните. Съветът на шефовете е от трима души –Гани Митев, Владимир Михалчев и Павел Терзиев, чийто мандат е до 2026 година. Последният е и изпълнителен шеф на компанията. Управлението на компанията бе променено през юли предходната година, до момента в който бе служебният кабинет.

Фирмата с занимава с търговия на земеделска и животинска продукция, както и млечни артикули. Капиталът на сдружението е 3 млн. лв.. Според декларацията, пусната до Национална агенция за приходите, приходите от оперативна активност на държавната компания през 2020 година са на стойност 1,7 млн. лева, а разноските малко над 1 млн. лева Счетоводната облага е на стойност 632 000 лв..

В края на март от Министерството на земеделието взеха решение, че държавното сдружение „ Врана “ЕАД ще размени „ Сортови семена – Елит “ЕООД в изкупуването на зърно за държавния запас. Така бяха гласувани 1,1 милиарда лв., с които да се изпълни държавният запас, като би трябвало да се обезпечат ресурси от 700 000 тона хлебна пшеница, 450 000 тона фуражна пшеница, 500 000 царевица и 325 000 тона слънчоглед или общо 1 525 000 000 тона зърно.

Кариерата на доцент Йорданов

Доц. Георги Йорданов до момента не излизал от бранш Здравеопазване. Той е доцент по дентална медицина, като има и тапия по здравен мениджмънт. Той бе общински консултант, а по-късно и депутат от Българска социалистическа партия.

През годините Йорданов оглавяваше няколко лечебни заведения в Пловдив – общинската МБАЛ „ Св. Мина”, а по-късно и държавната Окръжна болница. И двете лечебни заведения бяха пред банкрут няколко години след неговото ръководство.Съпругата на Йорданов е притежател на 7 аптеки в Пловдив.

В началото на 2021-а след следствие, гръмна скандал, че щерка му и кадър на Българска социалистическа партия Десислава Йорданова е с подправена тапия за висше обучение. Тя бе общински консултант в предишния мандат, както и ръководител на партийната организация на„ Западен” в Пловдив.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР