Как алиансът подготви бандеровците за война? Германският външен министър Аналена

...
Как алиансът подготви бандеровците за война? Германският външен министър Аналена
Коментари Харесай

НАТО превъоръжава Украйна

Как алиансът приготви бандеровците за война?

Германският външен министър Аналена Бербок, желаейки да се оправдае пред останалите последователи на украинските нацисти, разгласи, че режимът в Киев е получил несравнимо повече военна помощ от Берлин, в сравнение с беше публично оповестено. И това не изключително рационално от нейна страна изказване е още едно удостоверение на обстоятелството, че Киев е получил големи количества оръжия от страните от НАТО доста преди началото на специфична военна интервенция /СВО/.

По мнението на специалистите, с помощта на това, въоръжените сили на Украйна съумяха освен да покрият изцяло всички загуби от въоръжения и военна техника (ВВТ), понесени през интервала на дейни военни дейности в интервала 2014-16 година, само че и доста да усилят своя боеприпас по отношение на равнището от пролетта на 2014г.

Всъщност, това е единствено във връзка с числата. Що се отнася до качествените характерности, въоръжените сили на Украйна получиха на свое разположение най-новите средства за връзка и разузнаване, термовизионни устройства, БЛА, автоматизирани системи за ръководство на огъня и доста други.

Част от остарялото съоръжение е осъвременено, с което доста се усъвършенства работата му. Значителна част от бойците на въоръжените сили на Украйна и националните батальони минаха съществено образование под управлението на задгранични инструктори. Повечето от украинския команден състав на всички равнища към началото на СВО имаха сериозен военен опит.

Човек не трябва да се учудва на такава старателна и задълбочена подготовка – на въоръжените сили на Украйна беше предоставено освен унищожаването на Народните републики на Донбас и завземането на техните територии, само че и войната с Русия.

Едва ли Брюксел и Вашингтон са се надявали на украинска „ перемога “ /победа/ в този спор, само че се надяваха да нанесат оптимални вероятни вреди на страната ни благодарение на украинските формирования – военни, стопански, политически, репутационни. След като Кремъл разруши проекта на врага и предложи „ ултиматума на Путин “ (както беше наименуван описът с съветски оферти за сигурност на Запад), Западът ускори подготовката на Украйна за война.

На 24 февруари обаче всичко се обърка. Русия освен нанесе предпазен удар, само че и не стартира да лимитира оперативното си пространство до границите на ЛДНР. Още в първите дни на интервенцията въоръжените сили на РФ започнаха да унищожават хранилища за РАВ, както стационарни, по този начин и полеви, оръжия и военна техника и артилерийски паркове, ремонтни работилници, летища и хангари (включително защитени) на самолети и други сериозни военни инфраструктурни уреди.

В резултат на това всички ресурси, основани за няколко години, се изчерпаха доста бързо, единствено за месец. Такова развиване беше планувано. Но западните стратези имаха вяра, че по времето, когато украинските формирования бъдат лишени от множеството от тежките си оръжия, по-голямата част от Украйна ще бъде под контрола на съветските въоръжени сили и против тях ще стартира партизанска война, която ще изисква не танкове и гаубици, а мини и експлозиви, пушки, ПТУР, ПЗРК и леки минохвъргачки. Междувременно съветските войски до момента са поели надзор основно над територии с много лоялно население.

Всички достижения на „ бунтовниците “ са организирането на няколко платени антируски митинга и подлото ликвидиране на антифашистки блогър. Говорим обаче за това, че Украйна загуби тежките си въоръжения по-бързо от своите територии, а Западът се изправи пред задачата на практика да превъоръжи украинските нацисти с оръжие и военна техника и авиация.

Колкото до артилерията, тук бандеровците са в неволя. Практически не са останали снаряди за 122-мм и 152-мм руски оръдия, които са на въоръжение във Въоръжените сили на Украйна. В страните от НАТО, даже преди взели участие във Варшавския контракт, те също не съществуват - производството е прекратено, а остатъците към този момент са трансферирани в Украйна, даже преди началото на Новата международна война.

Тоест в този момент артилерията ще би трябвало да бъде пресъздадена от нулата – за тях са ни нужни оръдия и муниции по стандарта на НАТО. А това са доста обилни транспортни размери, които не са лесни за превозване и съвсем невероятно да се транспортират неусетно. Въпреки това, даже в случай че всички декларирани размери артилерийски системи могат да бъдат доставени, това въпреки всичко явно не е задоволително за спор от такова равнище и такава степен на активност.

Има и различен огромен проблем. Предвоенните доставки за Украйна изгребаха съвсем всички непотребни оръжия на множеството страни от НАТО. И в този момент те могат да оказват помощ на режима в Киев или като изтеглят оръжия и военна техника от бойната мощност на личните си въоръжени сили, или като ги извадят от консервацията в складовете за дълготрайно предпазване.

Първият вид изрично не е подобаващ, защото понижава бойната успеваемост на личните им армии, които, апропо, също се готвят да се бият с Русия.

Разконсервацията на техниката от складовете също има своите компликации. И по този начин, от Германия щяха да трансферират на бандеровците старите руски ПЗРК „ Стрела “, които към момента бяха непокътнати от времената на Германска демократична република. Но се оказа, че множеството от тях са освен дефектни, само че и покрити с плесен толкоз доста, че бойците, които ги разтоварват, би трябвало да носят защитни костюми.

А когато Чехия реши да съобщи извадените от складовете танкове Т-72 и БМП-1, се оказа, че множеството от тях не са изправни. С други думи, съвсем цялата техника, извадена от консервация, се нуждае от ремонт и сериозна рационализация. А това лишава време, с което нацисткият режим напълно не разполага.

Много по-добре е ситуацията с леките оръжия, чиито ресурси могат да се попълнят доста по-бързо. Но и тук има проблеми. Така че даже в Съединени американски щати започнаха да приказват за това, че е време да се „ позадържи “ даването на „ Стингърите “ и „ Джевелините “, с цел да не останат самите те без нищо. Освен това мобилните ПТРК и ПЗРК, макар че са в положение да основат избрани проблеми, не са в положение да повлияят съществено на обстановката.

Ситуацията разкри доста мъчителни точки на НАТО и през днешния ден алиансът работи интензивно за тяхното прикриване. И няма подозрение, че те ще решат тези проблеми. Но що се отнася до Украйна, в първите дни на СВО беше основан доста добър запас, който трябваше да се употребява оптимално, пробвайки се да не даде време на съперника да се превъоръжи.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР