Кафето е напитка, която повечето хора консумират ежедневно. По отношение

...
Кафето е напитка, която повечето хора консумират ежедневно. По отношение
Коментари Харесай

Откриха неподозирано свойство на кафето

Кафето е напитка, която множеството хора употребяват всекидневно. По отношение на това дали е потребно или не, има няколко отзиви. Едното е твърдо „ за “ кафето и за потребните му свойства, а другото – твърдо „ срещу “. Разбира се, тук се намесва и персоналния усет. Така или другояче, учените не престават да го изследват и са намерили още едно неподозирано свойство на този артикул.

Учени от медицинския лицей „ Бейлор “ (Baylor College of Medicine, Хюстън) откриха още едно значимо следствие от постоянната приложимост на кафе, пишат от zdrave.to. Специалистите споделиха резултатите от проучванията си на годишната среща на Американския лицей по гастроентерология.

В научната работа са взели участие 34 души. Всички те претърпели скринингова колоноскопия. Общо 97 проби от биопсия на лигавицата на дебелото черво от другите му сегменти са взети от пациентите. Учените са сравнили разнообразието и разпространяването на разнообразни бактерии при хора, които рядко или постоянно (над 82,9 мг на ден) употребяват кофеинови питиета.

Участниците сами са показали равнището си на консумация на кафе във въпросниците. Специалистите са открили, че постоянната консумация на кафе въздейства позитивно върху състава на чревния микробиом и оказва помощ за предпазването от редица болести. Оказало се, че на практика няма разлика в бактериалния състав според от количеството употребявано кафе.

Но броят на някои типове бактерии варирал много мощно. Например, в тялото на феновете на кафе са открити повече противовъзпалителни бактерии и по-малко нездравословни бактерии. Гастроентеролозите обаче предизвестяват, че пиенето на кафе на празен корем е нездравословно за храносмилателния тракт, сърцето и нервната система. Прекомерната консумация на кафе води до намаляване на организма – изключително в есенния интервал. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР