Приоритетът на приоритетите е здравето на българските деца, каза служебният

...
Приоритетът на приоритетите е здравето на българските деца, каза служебният
Коментари Харесай

Главчев: Приоритетът на приоритетите е здравето на децата

Приоритетът на целите е здравето на българските деца, сподели служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на днешното съвещание на Министерски съвет. Главчев още веднъж разяснява проблема с издаването на позволение за създаване на частната болница „ Мама и аз ” и последвалата анулация на решението, както и настояването ДАНС и прокуратурата да създадат инспекция на административната процедура.

„ Измина една във всевъзможен смисъл буйна седмица. Не единствено преди Възкресение Христово, а видяхте и какъв брой събития имаше. Детската болница, за която взехме решение и отменихме в следствие заради огромния публичен интерес провокира и това да изпратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да ревизира административната процедура по предоставяне на позволение за лечебно заведение. Имаше неясноти, беше интерпретирано, че си даваме нашето лично решение на прокуратурата и на ДАНС, само че не административната процедура по издаване на позволение за лечебно заведение го дадохме на ДАНС и прокуратурата. Отидохме до Детска педиатрия, на бул. „ Гешов “ и „ Георги Софийски “ до Военна болница и се запознахме какви неотложни настоящи потребности имат те. Успяхме да отговорим в най-голяма степен на неотложните им претенции – рентген, скенер, ремонт на интензивното поделение и асансьор, в който да качват дечицата в кувьози и носилки. Много цели имаме всички български държавни управления, само че целта на целите е здравето на децата “

Димитър Главчев разяснява още, че в идващите дни чиновници на Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници ” ще създадат физическа инвентаризация на наличностите в Лукойл „ Нефтохим ”. Премиерът не уточни какви са аргументите за инспекцията, само че посочи, че такава инвентаризация не е правена досега.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР