Кадрите, публикувани на 26 февруари, предоставят първото потвърждение за унищожаването

...
Кадрите, публикувани на 26 февруари, предоставят първото потвърждение за унищожаването
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: Танкът Abrams е унищожен 3 дни след потвърденото разполагане на първа линия

Кадрите, оповестени на 26 февруари, дават първото удостоверение за унищожаването на танк M1A1 Abrams, ръководен от украинската войска, написа Military Watch Magazine, представен от " Труд ".

Танкът е изумен от дрон камикадзе и е получил най-малко едно попадение от портативен противотанков гранатомет. Това се е случило в Бердичи, северозападно от Авдеевка, основен град в Донбас, неотдавна зарязан от украинските сили.

Потвърждението за унищожаването на танка се случи единствено три дни, откакто на 23 февруари бе сниман от дрон. Това бе първото удостоверение, че танковете Abrams са били ситуирани на фронтовата линия в Украйна, като се счита, че бойната машина е издържала на фронта по-малко от седмица и евентуално единствено три дни преди да бъде обезвредена. Кадри в непосредствен проект с дрон на заличавания танк демонстрират, че двигателният му отсек гори и отделението за муниции е изгоряло. 


Дълго време се спекулираше, че танковете Abrams бързо ще стартират да понасят загуби, в случай че бъдат разгърнати покрай фронтовата линия против съветските сили. M1A1 е показал единствено доста лимитирана жизненост, когато е бил употребен от иракската войска в среда с доста по-нисък интензитет. По-добре бронираният английски танк Challenger 2, чиято отбрана, за разлика от Abrams, не беше доста понижена преди доставката, по същия метод понесе загуби доста бързо, откакто беше употребен в пердах през август 2023 година Липсата на ризница от обеднен уран остава основна разлика сред моделите, изнесени за Украйна и Ирак и тези, употребявани в самата американска войска. Остава нестабилно дали изгубеният танк Abrams в действителност е първият погубен в Донбас, като фрагменти, оповестени на 23 февруари, настрана от упоменатите по-рано, демонстрират, че една от машините е неподвижна край пътя. Въпреки че не беше ясно дали танкът е бил обезвреден и зарязан, или дали има някакво друго пояснение за необикновеното му състояние във военната зона, необятно се спекулираше, че този машина може също да е била изведена в борба.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР